Säästä ja tee kausilipun jatkuva säästötilaus HSL-sovellukseen

Jatkuva säästötilaus on edullisin tapa ostaa kausilippu, kun matkustat säännöllisesti. Lippu ostetaan HSL-sovellukseen, ja se on voimassa aina, ilman että sinun tarvitsee erikseen muistaa ladata kautta. HSL-sovelluksen päivitetty versio ja jatkuva säästötilaus ovat nyt saatavissa sovelluskaupoista Android- ja iPhone-puhelimiin.

Säästötilauksella matkustat ilmaiseksi yli kuukauden vuodessa. Normaalihintaiseen 30 vuorokauden kausilippuun verrattuna säästät:

 • AB-lipusta 6,70 euroa kuukaudessa ja 80,40 euroa vuodessa 
 • ABC-lipusta 12,50 euroa kuukaudessa ja 150 euroa vuodessa
 • ABCD-lipusta 17,40 euroa kuukaudessa ja 208,80 euroa vuodessa. 

Maksu veloitetaan maksukortiltasi automaattisesti 30 vuorokauden välein. Katso jatkuvan säästötilauksen hinnat hinnastosta.

Voit hankkia kausilipun jatkuvan säästötilauksen, jos

 • kuulut asiakasryhmään aikuinen ja 
 • asut jossakin HSL:n jäsenkunnassa eli Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa, Vantaalla, Siuntiossa, Kirkkonummella, Sipoossa, Keravalla tai Tuusulassa. 

Näin teet jatkuvan säästötilauksen HSL-sovelluksessa

 • Jos sinulla ei vielä ole sovellusta puhelimessasi, lataa se maksutta sovelluskaupasta. 
 • Mene sovelluksessa kohtaan Liput ja valitse Kausilippu. Valitse matkustusalue ja kestoksi Jatkuva ja tilaustavaksi Jatkuva säästötilaus. 
 • Voit valita jatkuvan säästötilauksen alkamaan heti tai enintään 60 vuorokauden kuluttua.

Vuoden 2020 alussa HSL:n pisimpien matkojen lippujen hintoihin tulee alennuksia, eli ABC-, BCD-, CD- ja ABCD-lippujen hinnat laskevat. Jatkuvan säästötilauksen hinnat päivittyvät automaattisesti, ja ensimmäinen vuoden 2020 puolella tehtävä veloitus menee uudella hinnalla.

Tilaus on voimassa toistaiseksi. Jos irtisanot tilauksen, ennen kuin lippu on ollut voimassa 360 vuorokautta ja 12. maksu on veloitettu maksukortiltasi, sinulta peritään irtisanomismaksu:

 • 29 euroa AB-, BC- ja D-lipuista
 • 39 euroa ABC-, CD-, BCD- ja ABCD-lipuista.

Kun tilaus on ollut voimassa vähintään 360 vuorokautta, se jatkuu automaattisesti. Voit kuitenkin halutessasi lopettaa tilauksen ilman irtisanomismaksua.

Jatkuvan tilauksen voi muuttaa jatkuvaksi säästötilaukseksi

Jos sinulla on HSL-sovelluksessa jatkuva tilaus ja haluat muuttaa sen jatkuvaksi säästötilaukseksi, voit tehdä sen näin:

 • Irtisano ensin jatkuva tilaus. Jatkuvan tilauksen kausilippu on voimassa jo maksetun kauden loppuun saakka.
 • Sen jälkeen voit tehdä HSL-sovelluksessa jatkuvan säästötilauksen. Säästötilauksen 360 vuorokauden kausi alkaa siitä, kun tilaat sen sovellukseen.

Voit muuttaa myös jatkuvan tilauksen ja jatkuvan säästötilauksen vyöhykkeitä maksutta HSL-sovelluksessa. Muutos tulee voimaan seuraavan 30 vuorokauden jakson alusta, ja se pitää tehdä vähintään 7 vuorokautta ennen kuin uusi 30 vuorokauden jakso alkaa.

Lataa/avaa HSL-sovellus:

     

 

Kommentit

Miksi ei opiskelijoille säästölippua?

Opiskelijat saavat alennusta kertaostona hankkimastaan kausilipusta. Emme voi tarjota millekään asiakasryhmälle kahta alennusta päällekkäin.

Olen itse nyt säästötilauksen maksaja, mutta applikaation toiminnassa on vielä kehittämistä.
Joko taustalla pyörivä kausilippu hidastaa huomattavasti sovelluksen toimintaa tai sitten uusi päivitys on keski-ikäiselle applelleni liikaa.
Alhaisen virran tilassa puhelin sammuttaa näyttöä ja kun bussiin astuessa pitäisi näyttää lippua, sovellus onkin jäätynyt.
Sama kun pitäisi tarkistaa poisjääntipysäkki kartalta pikaisesti niin hakemani reitti ei enää reagoi ja haku täytyy suorittaa uudestaan.
Voisikohan uusi päivitys auttaa tähän vai onko elämälaatuni vain mobiilikausilipulle liian hektinen?

Ikävää, että sovelluksessa on ollut hitautta! Suorituskykyä ja vakautta pyritään parantamaan edelleen sovelluksen jatkokehityksessä. Kannattaa asettaa automaattiset päivitykset päälle, jos et ole sitä vielä tehnyt. Sillä tavalla saat uusimman version käyttöösi nopeimmin. Emme voi täysin taata optimaalista käyttökokemusta vanhemmalla laitekannalla, mutta pyrimme jokaisen version myötä parantamaan vakautta. Julkaisurytmi on toistaiseksi ollut tiheä, jotta havaittuja puutteita saadaan korjattua ja mukaan lisää toivottuja ominaisuuksia.

Voisiko hsl kertoa syyn siihen miksi et nettilatausta saada vieläkään? Mikä siinä voi olla noin vaikeaa. Aikaa olisi ollut runsaasti kehittää ohjelmisto toimivaksi.

Tuo kuukausittain veloitettava jatkuva säästötilaus maksaa siis käytännössä saman verran kuin matkakortin lataus kerralla koko vuoden jaksolle. Kaikki matkakortin käyttäjät eivät kuitenkaan välttämättä tarvitse korttia jatkuvasti esimerkiksi lomien takia. Silloin voi olla edulleisempaa ostaa lyhyempiä kausia. Jatkuvasti voimassa olevassa kortissa on tietenkin se etu, että se on käytettävissä aina.

On muuten todella reilua teiltä, että matkakorttia käyttävät joutuvat maksamaan lipustaan enemmän, pistätte asiakkaat tälläkin tävalla eriarvoiseen asemaan.

Tämä oli minunkin ensimmäinen ajatukseni. Kuitenkin vuoden jatkuva säästötilaus on 53e/kk*12kk=636e. Kausilippu (matkakortti tai mobiilisovellus) 360 päiväksi on 637.20e. Eli ei säästötilauksella varsinaisesti säästä kuin 1.20e, jos tietää että tarvitsee joka tapauksessa lipun koko vuodeksi.

Jatkuvassa säästötilauksessa on se etu, että kausilippu veloitetaan 30 vuorokauden välein, kun kausilippu 360 vuorokaudeksi pitää maksaa kerralla kokonaan.

Jaa, itse sain kyllä säästöksi saman kuin tuon Hsl:n tiedotteessakin on. Meikäläinen ainakin säästää ja mobiilisovellukseen olen tyytyväinen. Yleisesti olen huomannut, että jotkut kommenteista eivät ole ihan asiaan perehtyneitä. Mobiilisovelluksesta sen verran, että kun otin käyttöön sovelluksen niin maksoin myös tuolle matkakortille 10 euroa, jos kävisi niin, ettei sovellus toimisi. Korttia ei ole vielä tarvinnut käyttää, joten sovellus on pelittänyt hyvin. Pari kertaa on ollut ongelmatilanne, jonka sain korjattua kun käynnistin puhelimen uudelleen. Ehkä olen ollut onnekas kun ongelmia ei ole ollut.

HSL:n tiedotteen säästö on ihan oikein laskettu, jos ostaa kullekin kuukaudelle kausilipun aina uudelleen. Tämä on kuitenkin aika kallis tapa, sillä ensimmäiset 15 päivää kustakin ostokaudesta ovat kalliimpia. Kausilippu yhdeksi kuukaudeksi on 59.70e. Tästä seuraavat kuukaudet maksavat 52.5e. Mobiilisovellus toimii myös oman kokemukseni mukaan hyvin.

Uutisessa kerrotaan, että hintavertailu on tehty normaalihintaiseen 30 vuorokauden lippuun, koska jatkuva säästötilaus veloitetaan sekin 30 vuorokauden välein. Kertaostos 360 vuorokaudeksi pitää maksaa kerralla.

Aiemmin on jo esitetty kysymys Matinkylän liityntäparkin toiminnasta mobiililipun kanssa, mutta siihen ei ole vastattu. Tämä on merkittävä este mobiililippuun siirtymiselle. Kertoisitteko, koska este poistuu?

Kyllä nimenomaan on este mobiililippuu siirtymiselle, yksi matkakorttilaitehan on ollut siellä peitettynä jo kuukausia ja jonot senkun kasvavat toisella laitteella

Milloin saan tämän jatkuvan tilauksen matkakorttiini?
Milloin matkakortin nettilataus tulee?

Vai onko nämä asiat täysin unohdettu?

Ei ole unohdettu, ovat molemmet työn alla, mutta valitettavasti en osaa sanoa tarkkaa aikataulua, milloin saadaan käyttöön.

Milloin Matinkylän liityntäparkki toimii sovelluksella?

ja taas hsl on painanut päänsä pensaaseen, eikä ota mitään kantaa asiaan joka koskee erittäin suurta joukkoa

Tuossakin neuvottiin vaan, jos ei ole vielä sovellusta. Mutta miten sitten kun on sovellus jo käytössä ja jatkuva tilaus käytössä? Miten se tilaus muutetaan säästötilaukseksi? Muuttuuko automaattisesti vai pitääkö nykyinen tilaus lopettaa? Jos pitää lopettaa, missä vaiheessa se pitää tehdä ettei tilauksiin tule katkosta eikä päällekkäisyyttä? Tähän en ole löytänyt mistään vastausta.

1. Lopeta nykyinen jatkuva tilaus - tilaus jatkuu kortin sinne saakka kun olet maksanut.
2. Päivitä HSL mobiilisovellus Google-kaupasta
3. Avaa päivitetty sovellus ja valitse Kausilippu, jonka alavalikosta löydät Jatkuva Säästötilaus -vaihtoehdon.
4. Täältä voit määritellä milloin tilauksesi alkaa. Eli jos edellinen tilauksesi päättyy esim. 30.11. ja haluat tilauksen jatkuvan heti seuraavana päivänä, laita aloituspäiväksi 1.12.
5. Huomiothan, että kun olet tehnyt jatkuvan säästötilauksen ensimmäinen maksu veloitetaan heti tilausta tehdessä.

Tämä oli tosiaan jäänyt pois tiedotteesta mutta sain tiedon asiakaspalvelusta.

Irtisanoin jatkuvan kausilippuni ja yritin tehdä jatkuvan säästötilauksen. HSL-sovellukseni Kausilippu-kohdassa ei kuitenkaan ollut kohtaa Jatkuvaa säästötilaus (Osta lippu => Kausilippu => Jatka ostamaan)

Google Play -kaupan mukaan minulla on uusin HSL-sovellus (versio 2.3.2, päivitetty 5.11.2019) . Mitä teen nyt?

Sinun kannattaa soittaa asiakaspalveluumme, puh. 09 4766 4000 ja kysyä neuvoa sieltä.

Ohje jatkuvan tilauksen muuttamisesta jatkuvaksi säästötilaukseksi on nyt lisätty myös uutiseen. 

ePassin työmatkaedulla ei ilmeisesti voi maksaa jatkuvaa säästötilausta? Ainoa maksutapa on ilmeisesti luottokortti eikä hsl:n pisteessä voi käydä maksamassa? Eli käytännössä joutuu kuitenkin ostamaan vuosilipun kortille vanhaan tapaan jos saa työmatkaetua epassille?

Valitettavasti näin, HSL-sovelluksessa voi maksaa kausilipun vain maksukortilla, kuitenkin siis myös pankkikortilla.

Ekaan kommenttiin viitaten minäkin käytin suoraveloitusjärjestelmää hyväksi työssä ollessani. Ihmettelen samoin, miksi ei tätä uutta saa matkakorttiin! Se toimii varmasti ja sillä maksaminen on nopeaa.

Ei taida onnistua työmatkasetelien käyttäjällä tämä?

Valitettavasti HSL-sovelluksen lippua ei voi maksaa työmatkaseteleillä, eli kannattaa ladata lippu HSL-kortille.

Eikö teillä ole muita it-puolen tyyppejä kuin heitä ketkä osaavat tehdä vain ja ainoastaan mobiilipuolen juttuja?

Muutama vuosi sitten oli suoraveloituslippu mikä oli hyvä ja toimiva. Mikä vaikeus sitä on ottaa takaisin, e-laskukin on olemassa, e-lasku korvaa suoraveloituksen, jos se ei ole asiana tuttu.

Mutta tämä lippuasiakin on hyvin kuvavaa teidän toiminnassa, toimivat asiat taatusti tuhotaan ja haudataan.

Itsekin harmitellut samaa asiaa. Ryhdistäytykää HSL! Kaikki matkustajat eivät laita jokaista munaa samaan mobiilikoriin, eli laittakaahan vauhtia vaihtoehtoisten mahdollisuuksien kehittämiseen säästötilauksen hankkimiseksi.

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.