Tuusulan ja Keravan bussilinjasto uudistuu 12.8.2019 – tutustu tietopakettiin HSL:n verkkosivuilla

Tuusulan ja Keravan bussilinjasto uudistuu 12.8.2019, kun HSL:n liikenteessä siirrytään syyskauden aikatauluihin. Uudistuksen myötä etenkin eteläisen Tuusulan joukkoliikenne muuttuu ratkaisevasti. Uuden bussilinjaston verkkosivut on nyt avattu osoitteessa hsl.fi/tuusulajakerava2019.

Kaikkein suurin muutos linjastossa on se, että eteläisen Tuusulan joukkoliikenne ei enää perustu suoriin kaukobussivuoroihin Helsingin Kamppiin, vaan tulevaisuudessa yhteyksiä tarjotaan ennen muuta junaradan varteen. Työmatkaliikenteessä säilyy myös suora yhteys Helsingin kantakaupunkiin, Hakaniemeen.

”Tällä linjastolla olemme pyrkineet parhaamme mukaan toteuttamaan ne toiveet, joita olemme alueen asukkailta kuulleet”, kertoo HSL:n joukkoliikennesuunnittelija Aleksi Manninen.

Uuden bussilinjaston taustalla on Tuusulan liittyminen HSL:n jäseneksi vuoden 2018 alusta. Jo silloin HSL:n liput alkoivat kelvata kunnan joukkoliikenteessä, mutta nyt myös bussiliikenne siirtyy täysimääräisesti HSL:n tilaamaksi.

Se tarkoittaa, että liikenteeseen tulee esteettömiä ja matalalattiaisia busseja, joilla on mahdollista matkustaa esimerkiksi pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa. Lisäksi bussien kulkua voi seurata reaaliajassa Reittioppaassa. Kaikkien bussien sisällä on myös näyttö, joka kertoo seuraavan pysäkin nimen.

Eteläisessä Tuusulassa tarjotaan entistä tiiviimpiä yhteyksiä muun muassa Keravan, Leinelän ja Tikkurilan asemille. Kellokosken yhteydet perustuvat linjaan 665, joka kulkee Kellokosken ja Hyrylän väliä Järvenpään aseman kautta. Jokelassa junat palvelevat kuten nykyäänkin.

Keravalla kaikki bussit saavat toisen päätepysäkkinsä Keravan asemalta, jolloin vaihdot junan ja bussin välillä paranevat merkittävästi.

Uudesta bussilinjastosta kerrotaan verkkosivujen lisäksi myös infolehdessä, joka jaetaan Tuusulan ja Keravan kotitalouksiin elokuun alussa, noin puolitoista viikkoa ennen uuden bussilinjaston aloittamista.

Myös Pohjois-Espoon ja Leppävaaran bussilinjasto uudistuu 12.8. – myös siitä kerromme lisää lähiaikoina.

Tuusulan ja Keravan uuden bussilinjaston verkkosivut: hsl.fi/tuusulajakerava2019

Kuvituskuva

Kommentit

Hei, miksi 971 ei hyödynnä Kanniston kohdalla olevaa pysäkkiparia kulkiessaan Keravantietä pitkin? Saviontaipaleen ylikulun kohdalla on kaksi pysäkkiä jotka jäävät täysin käyttämättä. Näiden pysäkkien käyttöönotto myös loisi Kanniston pohjois-osassa asuville mahdollisuuden käytttää linjaa 971.

Hei, kiitos hyvästä huomiosta! Linja 971 käyttää reitin varrella olevia pysäkkejä, joten myös Saviontaipaleen pysäkkien pitäisi olla käytettävissä. Tarkistamme siis tietojärjestelmät tältä osin ja korjaamme tiedot kuntoon.

Hei, myös 973:n reitistä puuttuu Puuvalonaukion pysäkki. Kuten myös nykyisestä 973L reitistä.

Upeaa, ensi talvena ollaankin Järvenpäässä täysin motissa kun junaliikenne totuttuun tapaan pätkii kaluston / ratatekniikan / molempien hyytyessä. Onneksi työkaveri siirtyi samaan vuorokiertoon, joten jatkossa mahdollisimman usein kyydillä. Muuten olisi varmaan ollut pakko lähteä itse autokaupoille.

Miksi linjan 978 tulostettavan aikataulun otsikossa lukee edelleen Mattilanpuisto?

Hei, kiitos viestistäsi. Linjan otsikko on nyt korjattu tulostettaviin aikatauluihin.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.