Vuodenvaihteessa reitti- ja aikataulumuutoksia HSL-liikenteessä

Vuodenvaihde tuo tullessaan reitti- ja aikataulumuutoksia monille HSL-alueen linjoille. Lisäksi joitakin pysäkkejä nimetään uudelleen.

Vuodenvaihteen yhteydessä 1. tammikuuta HSL-alueen monien linjojen aikataulut muuttuvat. Lisäksi linjojen 50, 57, 59, 78(N), 506 ja 550 reitit muuttuvat. Helsingissä joitakin pysäkkejä nimetään myös uudelleen pysäkin sijaintia paremmin kuvaaviksi.

Tarkista alta tarkemmin, miten muutokset vaikuttavat linjoihisi.

Uusien aikataulujen vaihto pysäkeille aloitetaan jo ennen niiden voimaantuloa. Ajankohtaiset aikataulut löydät aina Reittioppaasta.

Helsinki

Espoo

Vantaa

Kirkkonummi

 

Vuodenvaihteessa viiden pysäkin nimi vaihtuu

Viiden Helsingin pysäkin nimi vaihtuu 1.1. alkaen. Herttoniemessä Sahaajankatu 33 -niminen pysäkkipari saa uudeksi nimekseen Muuntajankatu (H4227 ja H4228). Mekaanikonkatu 7 - ja Mekaanikonkatu 10 -pysäkit taas saavat yhteiseksi nimekseen Valurinkatu (H4173 ja H4174).

Näiden lisäksi Pasilassa pysäkki Pasilansilta (H2102) vaihtaa nimensä Pasilan asemaksi. Muutoksella yhtenäistetään alueen nimeämiskäytäntöjä.

Kommentit

Linja 224 Tuomarilasta Leppävaaraan kulki ennen Ymmerstan pysäkiltä noin 7:34, jolla ehdin hyvin Kaunisisten asemlle ja siitä koululleni. Nykyään busseja menee Ymmerstan pysäkiltä 7:20, johon on unentarpeen takia vaikea ehtiä ja jolla olen koulullani 20 minuuttia ennen kouluni alkua, tai 7:45, jolla olen koululla viitisen minuuttia myöhässä. Uudet aikataulut vaikeuttavat myös soittoharrastukseni ja kotini välillä kulkemista. Bussin 224 (molempiin suuntiin) aikataulut toimivat ennen mainiosti, mutta nykyään ne vaikeuttavat oikeastaan mihin tahansa kotoani bussilla matkustamista.

Linja 224 Tuomarilasta Leppävaaraan klo 7.21 huonontaa esim. Kuurinniitystä kulkevia työmatkalaisia; aiemmin bussi on kulkenut Kuurinmäessä n. klo 7.30, mutta nyt se kulkee myöhemmin ja yhteys Kauniaisten juna-asemalle huononi huomattavasti - varsinkin nyt kun linja tekee piston Kuurinniityn perukoille. Tuomarilan suuntaan yhteydet parani muutosten myötä, mutta Tuomarilan pysäkiltä on pidempi kävelymatka asemalle kuin Kauniaisissa.

Onko tämä uuden laiskuuden huippu. Pysäkki siirtyy 400 metriä itään ja uudelle pysäkille (raidejokerin työmaa huomiotta) täysin esteetön, käytänössä tasainen reitti. Eli esteellisyyskin on raidejokerin puolelta otettu huomioon

Hyperlinkki "Linjojen 57, 78(N), 506 ja 550 reitti muuttuu Viikissä 1.1. alkaen" ei toimi.

Hei,

pahoittelen linkissä ollutta virhettä! Linkki on nyt korjattu.

Laitoin jo aiemmin kommenttia tuonne Espoon aikataulumuutoksien sivulle, mutta laitan vielä tähän ihmettelyni.

Minkä ihmeen takia linjan 214 vuorojen lähtöjä muutetaan taas ja myöhäistetään, kun vuoroja ei kuitenkaan tule lisää? Ja miksi näitä muutoksia ei tehty jo elokuussa, kun uudet aikataulut otettiin käyttöön?
Tässä esimerkki miten nuo muutokset vaikuttavat muutenkin yli tunnin työmatkaan / suunta: nousen linjan 214 bussiin pysäkiltä E1407 (Rastasniityntie) nykyisin n. klo 6.29 (pysäkkiaikataulun mukainen ohitusaika) ja ehdin sillä Leppävaarasta klo 6.46 lähtevään A-junaan. Uusien aikataulujen mukaan tuo vuoro lähteekin ko. pysäkiltä n. klo 6.37 ja sillä ei ehdi tuohon junaan eikä välttämättä klo 6.52 lähtevään E-junaan.
Jos muutokset johtuvat Leppävaaran asemalle asennettujen sähköbussien latauspisteiden käytön takia, niin miksi juuri linjan 214 aikatauluja myöhäistetään? Yhteydet Leppävaaraan huonevat jälleen entisestään, koska linja 214 (linja 219 lopetettiin elokuussa) on ainoa joka liikennöi pysäkin E1407 kautta Rasniityntietä ja sieltä Veiniin. Elokuun muutoksen yhteydessä linja 214 siirrettiin kulkemaan Karakallion kautta joka päivä, jolloin matka-aika / pvä piteni ja nyt se muuttuu taas, kun vuorot lähtevät myöhemmin.

Haluaisinkin tietää kerrottiinko linjan 214 käyttäjille / reitin varrella asuville missään vaiheessa aikataukun muutoksesta. Ja vastaus edellä kirjoitettuun ei ole, että Karakalliosta menee muita linjoja, joilla ehtii.

Muutokset liittyvät ladattaviin sähköbusseihin, mutta myös siihen että 12.8.2019 linjojen ajo- ja lähtöaikoja tarkistetaan vastamaan paremmin toteutunutta. Välitän palautteenne koskien linjan 214 aikatauluja Karakalliossa aikataulusuunnitteluumme. Matkustajia pyritään tiedottamaan aikataulumuutoksista etukäteen, kuten tässä tapauksessa tehtiin noin 4 viikkoa ennen muutosta.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.