Yli 70-vuotiaiden alennuslippu nyt saatavilla myös HSL-sovelluksessa

HSL-alueella asuvat 70 vuotta täyttäneet voivat ostaa HSL:n kertalipun tai lisävyöhykelipun 50 prosentin alennuksella kello 9–14 nyt myös HSL-sovelluksella. Jo aiemmin lipun on voinut ostaa henkilökohtaisella HSL-kortilla, jonka asiakasryhmä on päivitetty.

Edullisemman lipun ostamiseksi sovelluksen version on oltava 2.2.1 tai uudempi.

70 vuotta täyttäneiden alennuslipun saamiseksi käyttöön ensimmäisellä ostokerralla on tunnistauduttava vahvasti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tämän jälkeen HSL-sovellus näyttää kerta- ja lisävyöhykelipuille alennettua hintaa aina alennuksen voimassa ollessa.

Näin ostat arvolipun HSL-sovelluksessa

HSL-sovelluksen lipunostonäkymässä on valittavissa kolme asiakasryhmää: Aikuinen, Lapsi ja Aikuinen 70+. Valitse asiakasryhmä Aikuinen 70+.

Kun ostat lippua ensimmäistä kertaa, sinun on tunnistauduttava vahvasti joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla, sillä tarvitsemme tiedon iästäsi.

Kun olet tunnistautunut Suomi.fi-palvelussa, palaat takaisin sovellusnäkymään. Kun ostat HSL-sovelluksella lippuja seuraavan kerran, asiakasryhmäsi on vaihdettu oikeaksi, eikä vahvaa tunnistautumista ole tarpeen tehdä uudestaan. Lipunostonäkymässä näkyy lipulle alennettu hinta, jos sen voimassaolo alkaa klo 9–14.

Lisätietoa 70 vuotta täyttäneiden lipusta

Kommentit

Eipä näytä juttu onnistuvan!
Mobiilisovellus ilmoittaa, että ”Vain HSL-alueella vakituisesti asuvat voivat ostaa Aikuinen 70+-lippuja”.
Jos 70+ henkilöllä on väestötietojärjestelmässä osoitteenluovutuskielto tai turvakielto, niin se on ilmeisesti tässä nyt esteenä.
Ilmeisesti HSL asiakaspalvelutiskillä virkailijalla on enemmän natsoja olkapäällä, kun pystyi kotikunnan kuitenkin tarkistamaan kortin päivityksen yhteydessä.
Mitä tehdään HSL?

Valitettavasti sellaiset asiakkaat, joilla on turvakielto tai osoitteenluovutuskielto väestötietojärjestelmässä eivät pysty ostamaan lippua HSL-sovelluksella. Sovellus käyttää Suomi.fi-palveluväylän kautta saatavaa tietoa asuinkunnasta. Lipun ostaminen ilman tätä tietoa ei valitettavasti onnistu.

Kuinka ostan 70+ lipun vaimolleni jolla ei ole älykännykkää?

Lipun voi ostaa myös HSL-kortilla, lisätietoa ja ohjeita hsl.fi:ssä. Vaimollasi pitää siis olla henkilökohtainen HSL-kortti, jolle voi palvelupisteessä päivittää tiedon alennuslippujen osto-oikeudesta.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.