70 vuotta täyttäneet

Kuka voi saada alennusta?

Voit saada alennusta, jos

  • olet täyttänyt 70 vuotta
  • asut vakituisesti Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Siuntiossa, Keravalla, Sipoossa tai Tuusulassa. 

Alennus ja mistä lipuista sitä saa?

Alennusta saa

  • matkoille, jotka alkavat klo 9–14
  • HSL-sovelluksella ostettavista kertalipuista ja lisävyöhykelipuista
  • henkilökohtaisella HSL-kortilla ostettavista arvolipuista ja lisävyöhykelipuista; kortti pitää päivittää palvelupisteessä
  • 50 % verrattuna aikuisten samanlaiseen lippuun

70 vuotta täyttäneiden lippujen hinnat

HSL-sovelluksen alennusoikeuden päivittäminen

Sinun pitää päivittää HSL-sovellukseen tieto, että olet täyttänyt 70 vuotta, ennen kuin voit ostaa sovelluksessa lippuja alennettuun hintaan. Alennusryhmä on mahdollista päivittää etukäteen kaksi viikkoa ennen kuin täyttää 70 vuotta. Lisäksi sinun on luotava sovelluksessa HSL-tunnus, ellei sinulla jo ole sellaista. Iän tarkistusta varten sinun pitää tunnistautua vahvasti pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Valitse sovelluksen kohdassa Kertaliput asiakasryhmäksi Aikuinen 70+. Vahva tunnistautuminen tarvitsee tehdä vain ensimmäisellä kerralla.

Näin ostat arvolipun HSL-sovelluksessa

HSL-sovelluksen lipunostonäkymässä on valittavissa kolme asiakasryhmää: Aikuinen, Lapsi ja Aikuinen 70+. Valitse asiakasryhmä Aikuinen 70+.

Kun ostat lippua ensimmäistä kertaa, sinun on tunnistauduttava vahvasti joko mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla, sillä tarvitsemme tiedon iästäsi.

Kun olet tunnistautunut Suomi.fi-palvelussa, palaat takaisin sovellusnäkymään. Kun ostat HSL-sovelluksella lippuja seuraavan kerran, asiakasryhmäsi on vaihdettu oikeaksi, eikä vahvaa tunnistautumista ole tarpeen tehdä uudestaan. Lipunostonäkymässä näkyy lipulle alennettu hinta, jos sen voimassaolo alkaa klo 9–14.

Jos lipun voimassaoloaika alkaa muulloin kuin kello 9-14, sovelluksesta voi ostaa normaalihintaisen aikuisten lipun.

HSL-kortin alennusoikeuden päivittäminen

  • Jotta voit ostaa alennushintaisia lippuja HSL-kortilla, sinun pitää käydä palvelupisteessä päivittämässä korttisi. Palvelupisteessä kortille tallennetaan alennukseen oikeuttava asiakasryhmä. Kortin päivittäminen on maksutonta. Voit päivittää korttisi kaksi viikkoa ennen kuin täytät 70 vuotta.
  • HSL-kortin voi päivittää missä tahansa palvelupisteessä: HSL:n Rautatientorin, Itäkeskuksen ja Pasilan palvelupisteissä, Espoon, Vantaan ja Keravan asiointipisteissä sekä Kauniaisten, Tuusulan, Sipoon ja Siuntion palvelupisteissä. Palvelupisteiden yhteystiedot: hsl.fi/myyntipaikkahaku
  • Alennusta saa henkilökohtaisella HSL-kortilla ostettavista lipuista. Haltijakohtainen kortti ei kelpaa. Sitä ei myöskään voi muuttaa henkilökohtaiseksi kortiksi, vaan sinun pitää lunastaa itsellesi uusi kortti, josta peritään 5 euron korttimaksu. 
Takaisin ylös