Lauttasaaren bussilinjat uudistuvat elokuussa

Lauttasaaren joukkoliikenne uudistuu 10.8.2020, kun kaupunginosan bussien reitit muuttuvat. Nyt linjoihin tehdään ensimmäinen suurempi muutos metron liityntälinjojen avautumisen jälkeen.

Kaikki Lauttasaaren bussilinjat kulkevat edelleen Lauttasaaren metroaseman kautta. Lisäksi suora bussiyhteys Lauttasaaren ja Kampin välillä palaa. Kokonaan uutena linjana aloittaa linja 22B Lauttasaaren metroaseman ja Katajaharjun välillä.

Lauttasaaren uusi bussilinjasto koostuu kolmesta linjasta:

  • Linja 21: Kamppi (M) – Vattuniemi – Lauttasaari (M)
  • Linja 22: Punavuori – Ruoholahti (M) – Lauttasaari (M) – Katajaharju
  • Linja 22B: Lauttasaari (M) – Katajaharju

Lisäksi Lauttasaaressa liikennöi edelleen Espoon suunnan liityntäbussi 104 (Lauttasaari (M) – Haukilahti) sekä yölinja, jonka linjanumeroksi vaihtuu 21N. Sen reitti pysyy nykyisellään, mutta se alkaa kulkea Vattuniemessä Itälahdenkatua pitkin, ei enää Melkonkatua.

Alun perin suunnitelmaan sisältyi myös Katajaharjun ja Vattuniemen välillä kulkeva Lauttasaaren sisäinen linja, mutta sitä ei perusteta koronaviruksen aiheuttaman HSL:n heikentyneen taloustilanteen takia.

Linjasto on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa syksystä 2019 alkaen. HSL:n hallitus hyväksyi Lauttasaaren uudet bussilinjat kokouksessaan helmikuussa 2020.

Työn alussa selvitimme liikkumiskyselyllä Lauttasaaressa kulkevien liikkumistottumuksia, minkä jälkeen pidimme asukastyöpajan, jossa kuulimme Lauttasaaressa liikkuvilta toiveita ja kehitysehdotuksia. Esittelimme uuden linjaston luonnosta myös asukastilaisuudessa HSL:n pop up -infopisteellä kauppakeskus Lauttiksessa joulukuussa 2019.

Koko työn ajan linjaston suunnittelua on voinut seurata ja siitä on voinut antaa palautetta linjastosuunnittelua varten perustetulla blogialustalla.

Tutustu Lauttasaaren uusiin bussilinjoihin HSL:n verkkosivuilla osoitteessa hsl.fi/lauttasaari2020.

Kommentit

Todella ikävä uutinen, että evakossa Vattuniemen koulussa olevat Lauttasaaren ala-asteen oppilaat, jotka asuvat Isokaari-Katajaharju-akselilla joutuvat yhä vaihtamaan koulumatkalla bussia. Myös mm. Lauttasaaren musiikkiopisto on evakossa Vattuniemessä kirkon peruskorjauksen ajan, kovin kaukana Katajaharjun perukoilta.

Täällä https://www.hsl.fi/lauttasaari nimittäin lukee: Lauttasaaren bussilinjat 10.8.2020 alkaen

Linja 20: Punavuori - Ruoholahti (M) - Lauttasaari (M) - Katajaharju
Linja 20B: Lauttasaari (M) - Katajaharju
Linja 21: Kamppi (M) - Ruoholahti - Vattuniemi - Lauttasaari (M)
Linjaa 22 ei perusteta.

Mitä kummaa, Katajaharjun linjan numeroksi 22 eikä vanhaa tuttua 20:tä?

Nollaan päättyvät varataan runkolinjoille.

Ai niin, tämähän selittääkin asian. Luin tästä Joukkoliikennefoorumilta (jlf.fi). Eli linjasta 18 tulee 20 ja 39:stä 30. 40 säilyy ennallaan.

Hei! Tämä tosiaan on taustalla: varaamme tasakymmenlukuja runkolinjojen käyttöön, ja numeron 20 kohtalona on poistua saarelta.

Tästä olisi syytä myös mainita erikseen itse tiedotteessa.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.