Rautatientorin metroaseman laituritason hissit pysyvät kiinni ainakin maaliskuulle

Rautatientorin metroaseman laituritason hissit pysyvät toistaiseksi poissa käytöstä. Metroasemalla ei ole esteetöntä kulkua metroon hissien vesivahinkovaurioiden korjaamisen takia. Hissien käyttöönoton ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

Lähimmät esteettömät reitit metrolta päärautatieasemalle ja katutasosta metroon kulkevat hissien korjauksen ajan Helsingin yliopiston tai Kampin metroaseman kautta. Pyöräilijöiden sekä lastenvaunujen, isojen matkatavaroiden tai pyörätuolien kanssa kulkevien tulee siis käyttää näitä asemia.

Esteettömät reitit metroon päärautatieasemalta:

Rautatieasemalta itään: Raitiovaunut 3, 6, 6T, 7 tai 9 Kaivokadulta pysäkiltä Rautatieasema H0301 eli aseman edestä Helsingin yliopiston tai Hakaniemen metroasemille.

Rautatieasemalta länteen ja Espoon suuntaan: Raitiovaunut 7 tai 9 Kaivokadulta pysäkiltä Rautatieasema H0302 eli aseman edestä Kampintorin raitiovaunupysäkille. Kampintorilta Kampin metroasemalle pääsee helpoiten kulkemalla Fredrikinkatua n. 50 metriä Töölön suuntaan Sähkötalon toiselle puolelle, jossa on ovi metroasemalle.

Esteettömät reitit metrosta Kaivokadulle ja päärautatieasemalle

Idästä metrolla Helsingin yliopiston asemalle, josta aseman A-uloskäynnistä Kaisaniemenkadulle raitiovaunuille ja siitä linjoilla 3, 6, 6T, tai 9 Kaivokadulle päärautatieaseman eteen. Vaihtoehtoisesti esteetön yhteys myös kulkien Rautatientorin läpi ulkotiloissa Helsingin yliopiston metroaseman G-uloskäynnistä. G-uloskäynti sijaitsee Mikonkadulla ns. Fennia-talossa.

Ulkotiloista päärautatieasemalle ja junalaitureille pääsee esteettömästi Elielinaukiolta sekä aseman toiselta puolelta Bergbominkujalta Kaisaniemenpuiston reunalta.

Lännestä metrolla Kampin asemalle, josta aseman A-, B- tai C-uloskäynneistä Kampintorin pysäkille H0824 ja raitiovaunuilla 7 tai 9 Kaivokadulle päärautatieaseman eteen. Lähin esteetön kulku päärautatieasemalle on tästä suunnasta Elielinaukion puolelta asemarakennusta.

Asemien ja niiden lähiympäristön karttoja pääsee katsomaan Reittioppaan lisäksi myös PDF-muodossa hsl.fi-sivuston Reitit ja aikataulut -osiossa.

Kommentit

Metroissa tulisi olla kuulutukset aiheesta näkövammaisia varten ja ohjeistus esteettömille asemille.

Valitettavasti metrojunien nykyiset sisäiset infojärjestelmät ovat jokaisessa kolmessa vaunumallissa erilaiset ja erinäisistä teknisistä syistä uusien automaattisten kuulutusten saaminen juniin on hankalaa. Asia on kuitenkin ehdottomasti tärkeä ja siihen pyritään saamaan ratkaisu vastaisen varalle. Hissien sulkemisen alussa metrojunan kuljettajat kuuluttivat tästä aiheesta matkustajille.

Ja muistetaanpa myös, että se kymmenen vuoden takainen vesivahinko marraskuulta 2009 piti Rautatientorin metroaseman kokonaan kiinni pari kuukautta tammikuuhun 2010 asti, mutta hissit saatiin muistaakseni käyttöön vasta kesäkuussa.

Hei,
kertoisitteko miksi hissien korjaaminen kestää näin kauan?

Hei, tuo aiemmassa kommentissa linkattu Ylen uutinen, jossa hissejä huoltavaa HKL:ää on haastateltu aiheesta, kuvaa juuri hyvin tilannetta. Hissien korjaamisessa mennään turvallisuus edellä ja hankalassa, kapeassa tilassa työskentely on hitaampaa kuin paikassa, jossa hissikuiluun pääsee helposti käsiksi.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.