MAL-yhteistyöllä rakennetaan erinomaista Helsingin seutua

Mihin ja millaisia asuntoja rakennetaan? Mitkä ovat parhaita sijainteja uusille työpaikoille ja yrityksille? Millä keinoilla liikkumismahdollisuuksiani parannetaan? Muun muassa näitä kysymyksiä ratkotaan Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-suunnittelussa ja valtion kanssa solmittavalla MAL-sopimuksella.

MAL-suunnittelu varmistaa, että elämä rullaa mukavasti – sekä seuraavina vuosina että vuosikymmeninä

Maankäytön (M), asumisen (A) ja liikenteen (L) yhteisessä MAL-suunnittelussa otetaan tulevaisuus haltuun, jotta elämässä Helsingin seudulla olisi hyvä rytmi myös vuosikymmenten päästä. Maankäyttöä, asumista ja liikennettä suunnittelevat yhteistyössä parhaat asiantuntijat Helsingin seudulta, valtiolta ja sinun kotikunnastasi.

Lue lisää

Ajankohtaista

Juuri nyt

MAL 2023 -suunnitelman teko on käynnistymässä. HSL:n hallitus ja Helsingin seudun yhteistyökokous HSYK hyväksyivät joulukuussa MAL 2023 -puiteohjelman, joka linjaa muun muassa sen, miten ja millä aikataululla maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnittelua tehdään ja mihin ilmiöihin ja teemoihin perehdytään erityisen tarkkaan. KUUMA-johtokunta käsittelee vielä puiteohjelman maaliskuussa 2021.

Seuraavaksi

Mitä Helsingin seudulle kuuluu juuri nyt ja miten valmistaudumme tuleviin vuosikymmeniin? Seuraavaksi MAL 2023 -työssä kootaan kattavaa tilannekuvaa maankäytön, asumisen ja liikenteen näkökulmista. Sen on määrä valmistua keväällä 2021. Syksyllä 2021 päätetään suunnitelman visiosta ja tavoitteista sekä vaikutusten arvioinnin toteuttamisesta.

Ketkä osallistuvat?

Tilaa MAL-suunnittelusta kertova uutiskirje

Haluatko tietoa maankäytön, asumisen ja liikenteen seudullisesta suunnitelmasta ja sen valmistelusta? Liity sähköisen MAL-uutiskirjeen jakeluun täällä! Uutiskirjeessä tiedotetaan ajankohtaisista asioista 3-4 kertaa vuodessa.

Voit lähettää meille mielellään myös palautetta ja kysymyksiä osoitteeseen: mal@hsl.fi