MAL-yhteistyöllä rakennetaan erinomaista Helsingin seutua

Mihin ja millaisia asuntoja rakennetaan? Mitkä ovat parhaita sijainteja uusille työpaikoille ja yrityksille? Millä keinoilla liikkumismahdollisuuksiani parannetaan? Muun muassa näitä kysymyksiä ratkotaan Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-suunnittelussa ja valtion kanssa solmittavalla MAL-sopimuksella.

MAL-suunnittelu varmistaa, että elämä rullaa mukavasti – sekä seuraavina vuosina että vuosikymmeninä

Maankäytön (M), asumisen (A) ja liikenteen (L) yhteisessä MAL-suunnittelussa otetaan tulevaisuus haltuun, jotta elämässä Helsingin seudulla olisi hyvä rytmi myös vuosikymmenten päästä. Maankäyttöä, asumista ja liikennettä suunnittelevat yhteistyössä parhaat asiantuntijat Helsingin seudulta, valtiolta ja sinun kotikunnastasi.

Lue lisää

Ajankohtaista

Juuri nyt

MAL 2023 -suunnitelman teko on käynnistymässä. Valmisteltu MAL 2023:n visio ja tavoitteet -luonnos on päätöksentekoprosessissa HSL:n hallituksessa, HSYK:ssä ja KUUMA-johtokunnassa. Kokonaisuus varmistuu vuoden 2022 alkupuolella. Nyt kannattaa tutustua raporttiin ja tiivistelmään Helsingin seudun kansainvälisestä kilpailukyvystä sekä tuoreisiin selvityksiin henkilöauton merkityksestä Helsingin seudulla. Kaikki selvitykset löytyvät MAL-julkaisuista

Seuraavaksi

Mitä Helsingin seudulle kuuluu juuri nyt ja miten valmistaudumme tuleviin vuosikymmeniin? MAL 2023 -työssä on koottu MAL 2023 Nykytila ja kehityssuunnat -raportti, jossa on esitetty kattava tilannekuva maankäytön, asumisen ja liikenteen näkökulmista. MAL-työssä pureudutaan myös moniin erillisteemoihin, minkä avulla saadaan tarkempaa ymmärrystä suunnitteluun. Valmisteltu MAL 2023:n visio ja tavoitteet -luonnos on päätöksentekoprosessissa HSL:n hallituksessa, HSYK:ssä ja KUUMA-johtokunnassa. Kokonaisuus varmistuu vuoden 2022 alkupuolella. Vuonna 2022 työstetään itse suunnitelmaluonnosta.

Ketkä osallistuvat?

Tilaa MAL-suunnittelusta kertova uutiskirje

Haluatko tietoa maankäytön, asumisen ja liikenteen seudullisesta suunnitelmasta ja sen valmistelusta? Liity sähköisen MAL-uutiskirjeen jakeluun täällä! Uutiskirjeessä tiedotetaan ajankohtaisista asioista 3-4 kertaa vuodessa.

Voit lähettää meille mielellään myös palautetta ja kysymyksiä osoitteeseen: mal@hsl.fi