MAL-yhteistyöllä rakennetaan erinomaista Helsingin seutua

Mihin ja millaisia asuntoja rakennetaan? Mitkä ovat parhaita sijainteja uusille työpaikoille ja yrityksille? Millä keinoilla liikkumismahdollisuuksiani parannetaan? Muun muassa näitä kysymyksiä ratkotaan Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-suunnittelussa ja valtion kanssa solmittavalla MAL-sopimuksella.

MAL-suunnittelu varmistaa, että elämä rullaa mukavasti – sekä seuraavina vuosina että vuosikymmeninä

Maankäytön (M), asumisen (A) ja liikenteen (L) yhteisessä MAL-suunnittelussa otetaan tulevaisuus haltuun, jotta elämässä Helsingin seudulla olisi hyvä rytmi myös vuosikymmenten päästä. Maankäyttöä, asumista ja liikennettä suunnittelevat yhteistyössä parhaat asiantuntijat Helsingin seudulta, valtiolta ja sinun kotikunnastasi.

Ajankohtaista

Juuri nyt

MAL 2023 -suunnitelman teko on käynnissä. Syksyllä 2022 on työstetty toista suunnitelmaversiota ja tehty sen vaikutusten arviointi. Nyt kannattaa lukea kiinnostava blogi ja tutustu tuoreeseen selvitykseen siitä, miten koronapandemia on vaikuttanut muuttoliikkeeseen ja asumisvalintoihin Helsingin seudulla. Tutustu myös raporttiin ja tiivistelmään Helsingin seudun kansainvälisestä kilpailukyvystä sekä Helsingin seudun pyöräliikenteen pääverkon päivitykseen. Kaikki selvitykset löytyvät MAL-julkaisuista.

Aiemmasta tiedosta poiketen MAL 2023 -suunnitelmaluonnosta käsittelevää tilaisuutta lausunnonantajille ja muille kiinnostuneille ei järjestetä joulukuussa. Kerromme tilaisuuden aikataulusta vuoden 2023 alussa näillä MAL-sivuilla sekä MAL-uutiskirjeessä, jonka voit tilata täältä

Kort på svenska

Briefly in English

Seuraavaksi

Mitä Helsingin seudulle kuuluu juuri nyt ja miten valmistaudumme tuleviin vuosikymmeniin? MAL 2023 -työssä tehdään vuonna 2022 itse suunnitelmaluonnosta. Toisen suunnitelmaversion vaikutusten arviointi on tehty syksyllä 2022 ja arviointiselostus valmistuu loppuvuoden aikana. Ennen hyväksymistä suunnitelmaluonnos on määrä lähettää lausuntokierrokselle. Suunnitelman on määrä valmistua keväällä 2023.

Aiemmasta tiedosta poiketen MAL 2023 -suunnitelmaluonnosta käsittelevää tilaisuutta lausunnonantajille ja muille kiinnostuneille ei järjestetä joulukuussa. Kerromme tilaisuuden aikataulusta vuoden 2023 alussa näillä MAL-sivuilla sekä MAL-uutiskirjeessä, jonka voit tilata täältä.  

Kort på svenska

Briefly in English

Ketkä osallistuvat?

Tilaa MAL-suunnittelusta kertova uutiskirje

Haluatko tietoa maankäytön, asumisen ja liikenteen seudullisesta suunnitelmasta ja sen valmistelusta? Liity sähköisen MAL-uutiskirjeen jakeluun täällä! Uutiskirjeessä tiedotetaan ajankohtaisista asioista 3-4 kertaa vuodessa.

Voit lähettää meille mielellään myös palautetta ja kysymyksiä osoitteeseen: mal@hsl.fi