MAL-yhteistyöllä rakennetaan erinomaista Helsingin seutua

Mihin ja millaisia asuntoja rakennetaan? Mitkä ovat parhaita sijainteja uusille työpaikoille ja yrityksille? Millä keinoilla liikkumismahdollisuuksiani parannetaan? Muun muassa näitä kysymyksiä ratkotaan Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-suunnittelussa ja valtion kanssa solmittavalla MAL-sopimuksella.

MAL-suunnittelu varmistaa, että elämä rullaa mukavasti – sekä seuraavina vuosina että vuosikymmeninä

Maankäytön (M), asumisen (A) ja liikenteen (L) yhteisessä MAL-suunnittelussa otetaan tulevaisuus haltuun, jotta elämässä Helsingin seudulla olisi hyvä rytmi myös vuosikymmenten päästä. Maankäyttöä, asumista ja liikennettä suunnittelevat yhteistyössä parhaat asiantuntijat Helsingin seudulta, valtiolta ja sinun kotikunnastasi.

Ajankohtaista

Juuri nyt

MAL 2023 -suunnitelmaluonnos oli lausuntokierroksella 3.4.–25.5.2023. Saimme yhteensä 47 lausuntoa tai kannanottoa sekä 10 asukaspalautetta. Katso MAL 2023 lausunto- ja kannanottokooste.

Lue HSL:n tiedote MAL 2023 -suunnitelmaluonnoksen lausunnoille lähettämisestä.

Lausuntopyyntö

Kannanottopyyntö

Lausuntomateriaalit

 

Esittelytilaisuus

MAL 2023 -suunnitelmaluonnoksen esittelytilaisuus lausunnonantajille, kannanottajille sekä suunnitelmasta kiinnostuneille asukkaille ja muille toimijoille pidettiin maanantaina 17.4.2023 verkossa Teamsilla. Tilaisuudessa esiteltiin suunnitelmaluonnoksen ja sen vaikutusten arvioinnin keskeinen sisältö.

Esittelytilaisuuden diasarja

Linkin tilaisuuden videotallenteeseen voi saada lähettämällä sähköpostia osoitteeseen mal@hsl.fi.

Asukkaiden, yritysten ja muiden toimijoiden kannanotot

Asukkaat, muut yksityishenkilöt, yritykset ja muut toimijat voivat kommentoida MAL 2023 -suunnitelmaluonnosta tällä lomakkeella 25.5.2023 asti.

Kort på svenska

Briefly in English

Seuraavaksi

Mitä Helsingin seudulle kuuluu juuri nyt ja miten valmistaudumme tuleviin vuosikymmeniin? MAL 2023 -suunnitelmaluonnos on parhaillaan lausuntokierroksella. Lausuntokierroksen jälkeen suunnitelmaa muokataan lausuntojen ja kannanottojen pohjalta.

Seudun liikennejärjestelmää kehitetään seuraavaksi laatimalla kävelyn edistämisohjelma, selvittämällä citylogistiikan tarpeita ja edistämällä vaihtoehtoisten käyttövoimien jakeluverkkoa.

Kerromme MAL-suunnittelun etenemisestä ja ajankohtaisista selvityksistä MAL-uutiskirjeessä. Voit tilata uutiskirjeen täältä.  

Kort på svenska

Briefly in English

Ketkä osallistuvat?

Tilaa MAL-suunnittelusta kertova uutiskirje

Haluatko tietoa maankäytön, asumisen ja liikenteen seudullisesta suunnitelmasta ja sen valmistelusta? Liity sähköisen MAL-uutiskirjeen jakeluun täällä! Uutiskirjeessä tiedotetaan ajankohtaisista asioista 3-4 kertaa vuodessa.

Voit lähettää meille mielellään myös palautetta ja kysymyksiä osoitteeseen: mal@hsl.fi