MAL-yhteistyöllä rakennetaan erinomaista Helsingin seutua

Mihin ja millaisia asuntoja rakennetaan? Mitkä ovat parhaita sijainteja uusille työpaikoille ja yrityksille? Millä keinoilla liikkumismahdollisuuksiani parannetaan? Muun muassa näitä kysymyksiä ratkotaan Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-suunnittelussa ja valtion kanssa solmittavalla MAL-sopimuksella.

MAL-suunnittelu varmistaa, että elämä rullaa mukavasti – sekä seuraavina vuosina että vuosikymmeninä

Maankäytön (M), asumisen (A) ja liikenteen (L) yhteisessä MAL-suunnittelussa otetaan tulevaisuus haltuun, jotta elämässä Helsingin seudulla olisi hyvä rytmi myös vuosikymmenten päästä. Maankäyttöä, asumista ja liikennettä suunnittelevat yhteistyössä parhaat asiantuntijat Helsingin seudulta, valtiolta ja sinun kotikunnastasi.

Ajankohtaista

Juuri nyt

MAL 2023 -suunnitelma on hyväksytty HSL:n hallituksessa ja Helsingin seudun yhteistyökokouksessa (HSYK) 12.9.2023 sekä KUUMA-johtokunnassa 26.9.2023.

Lue lisää: tiedote MAL 2023 -suunnitelman hyväksymisestä.

MAL 2023 -suunnitelman materiaali

Seuraavaksi

Seuraavaksi suunnitelma toimitetaan seudun kuntiin hyväksyttäväksi. MAL 2023 -suunnitelman pohjalta valmistellaan ja neuvotellaan MAL-sopimuksen päivitys valtion ja seudun kuntien kesken.

Ketkä osallistuvat?

Tilaa MAL-suunnittelusta kertova uutiskirje

Haluatko tietoa maankäytön, asumisen ja liikenteen seudullisesta suunnitelmasta ja sen valmistelusta? Liity sähköisen MAL-uutiskirjeen jakeluun täällä! Uutiskirjeessä tiedotetaan ajankohtaisista asioista 3-4 kertaa vuodessa.

Voit lähettää meille mielellään myös palautetta ja kysymyksiä osoitteeseen: mal@hsl.fi