MAL-yhteistyöllä rakennetaan erinomaista Helsingin seutua

Mihin ja millaisia asuntoja rakennetaan? Mitkä ovat parhaita sijainteja uusille työpaikoille ja yrityksille? Millä keinoilla liikkumismahdollisuuksiani parannetaan? Muun muassa näitä kysymyksiä ratkotaan Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-suunnittelussa ja valtion kanssa solmittavalla MAL-sopimuksella.

MAL-suunnittelu varmistaa, että elämä rullaa mukavasti – sekä seuraavina vuosina että vuosikymmeninä

Maankäytön (M), asumisen (A) ja liikenteen (L) yhteisessä MAL-suunnittelussa otetaan tulevaisuus haltuun, jotta elämässä Helsingin seudulla olisi hyvä rytmi myös vuosikymmenten päästä. Maankäyttöä, asumista ja liikennettä suunnittelevat yhteistyössä parhaat asiantuntijat Helsingin seudulta, valtiolta ja sinun kotikunnastasi.

Lue lisää

Ajankohtaista

Juuri nyt

MAL 2023 -suunnitelman teko on käynnissä. Syksyllä 2022 on työstetty toista suunnitelmaversiota ja tehty sen vaikutusten arviointi. MAL 2023:n visio ja tavoitteet hyväksyttiin HSL:n hallituksessa, HSYK:ssä ja KUUMA-johtokunnassa keväällä 2022. Nyt kannattaa lukea kiinnostava blogi ja tutustu tuoreeseen selvitykseen siitä, miten koronapandemia on vaikuttanut muuttoliikkeeseen ja asumisvalintoihin Helsingin seudulla. Tutustu myös raporttiin ja tiivistelmään Helsingin seudun kansainvälisestä kilpailukyvystä, MAL tulevaisuustarkastelut -julkaisuun sekä Liikenteen automaation tiekarttaan Helsingin seudulla. Lue myös Helsingin seudun pyöräliikenteen pääverkon päivityksestä. Kaikki selvitykset löytyvät MAL-julkaisuista

Kort på svenska

Briefly in English

Seuraavaksi

Mitä Helsingin seudulle kuuluu juuri nyt ja miten valmistaudumme tuleviin vuosikymmeniin? MAL 2023 -työssä tehdään vuonna 2022 itse suunnitelmaluonnosta. Toisen suunnitelmaversion vaikutusten arviointi on tehty syksyllä 2022 ja arviointiselostus valmistuu loppusyksyn aikana. MAL 2023 -suunnitelmaluonnos on määrä lähettää lausunnoille loppuvuodesta. Suunnitelman on määrä valmistua keväällä 2023. 

Kort på svenska

Briefly in English

Ketkä osallistuvat?

Tilaa MAL-suunnittelusta kertova uutiskirje

Haluatko tietoa maankäytön, asumisen ja liikenteen seudullisesta suunnitelmasta ja sen valmistelusta? Liity sähköisen MAL-uutiskirjeen jakeluun täällä! Uutiskirjeessä tiedotetaan ajankohtaisista asioista 3-4 kertaa vuodessa.

Voit lähettää meille mielellään myös palautetta ja kysymyksiä osoitteeseen: mal@hsl.fi