Muutoksia lähijunaliikenteeseen 12.8. alkaen

N- ja K-junat

K-junat pysähtyvät 12.8. alkaen kaikilla väliasemilla, jolloin niille lisätään pysähdykset myös Käpylään, Pukinmäkeen ja Tapanilaan. Samalla linjatunnus N poistuu käytöstä ja nykyiset N-junat muutetaan K-tunnukselle. Muutoksella selkeytetään junalinjastoa, jolloin kaikki kaupunkiraiteita käyttävät pääradan junat (I, P, K, T) pysähtyvät kaikilla väliasemilla. K-junien lisäpysähdysten vaikutus ajoaikaan on noin minuutti, sillä asemien ohituksia pysähtymättä ei ole voitu aiemmin täysimääräisesti hyödyntää samoilla raiteilla liikkuvien I- ja P-junien pysähtyessä jokaisella asemalla.

Muutoksen myötä palvelutaso Käpylässä, Pukinmäessä ja Tapanilassa paranee merkittävästi, kun junaliikenteen vuoroväli arkisin läpi päivän tihenee 10 minuutista viiteen minuuttiin. Samalla myös Pukinmäen vaihtoyhteydet lähijunien ja Kehä I kautta kulkevan bussiliikenteen välillä paranevat.

Pysähtymiskäyttäytymisen yhtenäistäminen helpottaa myös toimintaa junaliikenteen häiriötilanteissa.

Y-junat

Y-junat alkavat 12.8. alkaen pysähtyä myös Kauklahdessa. Muutoksen takana on rantaradan junien matkustajamäärien kasvu. Lisäpysähdyksellä pyritään tasaamaan matkustajamääriä U- ja Y-junien välillä. Y-junan pysähtyminen Kauklahdessa helpottaa U-junien kapasiteetin riittämistä, kun osa Kauklahdesta junaan nousevista ja Kauklahteen menijöistä voi 12.8. alkaen valita kulkuvälineekseen myös nopeamman Y-junan.

I-junat

I-junalla pääsee jatkossa liikkumaan öisin yhden vuoron verran pidempään, sillä I-junan aikatauluun lisätään 12.8 alkaen viikon jokaiselle päivälle klo 0.36 lähtö Helsingistä. Lisättävä vuoro lähtee Tikkurilasta lentoasemalle klo 0.55 ja lentoasemalta kohti Myyrmäkeä klo 1.03.

Kaikki lähijunien uudet aikataulut ja reitit näet Reittioppaasta valitsemalla matkustusajankohdaksi 12.8 tai sen jälkeen. Tulostettavat aikataulut talvikaudelle 2019-2020 löydät täältä.

Lähijunaliikenne 12.8. alkaen

Kuvaa klikkaamalla voi avata kartan isompana PDF-muodossa