Helsingin yliopiston metroaseman D-sisäänkäynti Yliopistonkadulla poissa käytöstä 1.3. alkaen

Opintoputki eli Helsingin yliopiston metroaseman D-sisäänkäynniltä lippuhalliin vievä tunneli on poissa käytöstä 1.3. alkaen. Tunneli suljetaan remontin takia ja avataan jälleen syyskuun alussa. Lähin korvaava esteetön sisäänkäynti on töiden ajan A-sisäänkäynti Kaisaniemenkadun puolella.

Opintoputki eli Helsingin yliopiston metroaseman lippuhallista Yliopistonkadulle vievä tunneli ja sen D-sisäänkäynti ovat poissa käytöstä 1.3. alkaen. Tunneli suljetaan väliaikaisesti remontin takia ja avataan jälleen syyskuun alussa. Tunnelin remontista vastaa HKL.

Tunnelin lippuhallin päädyn hissit ja aseman muut sisäänkäynnit ovat käytössä normaalisti. Esteetön kulku metroasemalle on käytössä A- ja B-sisäänkäynneillä Kaisaniemenkadun ja Vuorikadun risteyksestä. Yliopistonkadulta suorin esteetön reitti metroon on noin 400 metriä ja kulkee Mikonkadun ja Kaisaniemenkadun kautta aseman A-sisäänkäynnille. Esteetön kulku metroon on käytössä noin 500 metrin päässä myös päärautatieaseman edustalla Kaivokadulla Rautatientorin metroaseman A- ja B-sisäänkäynneillä.

Töiden aikana tunnelissa parannetaan esteettömyyttä ja korjataan mm. seinäpintoja, vuotokohtia ja teknisiä järjestelmiä. Korjaustöiden ja uuden varapoistumisoven ansiosta aseman ja sen ympäristön ilme, turvallisuus ja käytettävyys paranevat. Remontin yhteydessä tunneliin tuodaan myös uusi aineeton, valoon perustuva taideteos.

Reitit Yliopistonkadun suunnasta metroon kartalla

Esteetön reitti kulkee Yliopistonkadulta Mikonkadulle, josta käännytään Kaisaniemenkadulle ja metroon A-sisäänkäynniltä.