Hakaniemen metroaseman Linjojen lippuhalli suljetaan 27.12. perusparannuksen vuoksi

Hakaniemen metroaseman pohjoinen lippuhalli ja sen sisäänkäynti Toiselle linjalle suljetaan ma 27.12. ja se pysyy suljettuna vuoteen 2023 asti. Torin puolen sisäänkäynnit pysyvät käytössä. Jatkossa Linjoja lähin sisäänkäynti on Ympyrätalon vieressä, jossa käytössä on vain portaat. Lähin esteetön sisäänkäynti on toria vastapäätä Siltasaarenkadulla.

Päivitys 27.12.: Hakaniemen metroaseman pohjoinen sisäänkäynti kiinni jo 27.12.2021 pakkasen aiheuttamien ongelmien takia

Hakaniemen metroaseman pohjoinen lippuhalli ja sen B-sisäänkäynti suljetaan maanantaina 27.12. lippuhallin perusparannuksen takia. Asemalla ei ole siis 27.12. alkaen sisäänkäyntiä Toiselta linjalta. Lippuhallin perusparannus valmistuu vuonna 2023. Aseman eteläinen lippuhalli eli Hakaniementorin puoli ja sen sisäänkäynnit pysyvät käytössä normaalisti.

Sisäänkäynti Ympyrätalolla pysyy käytössä

Jatkossa Linjoja ja Porthaninkatua lähin sisäänkäynti on F-sisäänkäynti Ympyrätalon ja Kallion virastotalon raitiovaunupysäkkien vieressä Siltasaarenkadulla. F-sisäänkäynnillä on käytössä vain portaat ja se johtaa eteläisen lippuhallin puolelle, hallista katsottuna metroon menevien liukuportaiden taakse.

Lähin esteetön sisäänkäynti on E-sisäänkäynti toria vastapäätä Siltasaarenkadulla. Raitiovaunulla Karhupuiston suunnasta tullessa esteetöntä yhteyttä tarvitsevan kannattaa jatkaa raitiovaunulla Hakaniementorin pysäkeille asti. Myös Hakaniemen hallin vieressä oleva C-sisäänkäynti on esteetön.

Lippuhallissa liikkuminen helpottuu perusparannuksen jälkeen

Lippuhalliin pääseminen helpottuu, kun myös Toisen linjan sisäänkäynnillä on perusparannuksen jälkeen liukuportaat. Lippuhallin lattia- ja seinäpinnat ja wc-tilat uusitaan kokonaan ja valaistusta parannetaan. Perusparannuksessa asennetaan esteettömän liikkumisen opasteet myös aseman pohjoiseen lippuhalliin.

Perusparannuksessa lippuhalliin rakennetaan myös kaksi uutta liiketilaa ja nykyisiä liiketiloja laajennetaan.

Lisätietoja perusparannuksesta HKL:n tiedotteesta (linkki vie sivulle hel.fi).

Havainnekuva lippuhallista perusparannuksen jälkeen. Kuvassa valokate ja ihmisiä liikkumassa kohti metrolaitureita.
Pohjoinen lippuhalli perusparannuksen jälkeen havainnekuvassa. Kuva: C&J Arkkitehdit / HKL

Aseman sisäänkäynnit kartoilla 27.12. alkaen

Aseman 3D-kuva sulusta tekstin mukaisesti. Myös kulku laituritasolta seuraavalle tasolle suljetaan töiden ajaksi.

Sisäänkäynnit kartalla tekstin mukaisesti