Kaisaniemen metroaseman nimi vaihtuu Helsingin yliopistoksi

Kaisaniemen metroasema nimetään Helsingin yliopistoksi tammikuussa 2015. Ruotsiksi nimi on Helsingfors universitet ja englanniksi University of Helsinki. Nimenmuutoksesta päätti Helsingin kaupunginhallitus huhtikuussa.

Yliopistolle kulkee päivittäin suuri määrä ihmisiä, joista monet ovat kansainvälisiä vieraita, opetushenkilökuntaa ja opiskelijoita. Siksi on tärkeää, että yliopistoa lähinnä oleva metroasema on helppo tunnistaa nimestään.

Metroaseman nimikylttien uudistaminen käynnistyy tammikuun alkupuolella, ja samaan aikaan vaihdetaan metron asemakuulutukset sekä HSL:n metroinfo-julisteet asemilla ja metrohaarukat asemilla ja metrojunissa. Uuden nimen päivittäminen kaikkeen painettuun materiaaliin vie aikansa, joten ylimenokauden aikana on näkyvillä molempia nimiä.

Helsingin yliopisto viettää ensi vuonna 375-vuotisjuhlavuottaan. Helsingin kaupunki luovuttaa metroaseman uuden nimen lahjana yliopistolle, joka on kaupungille tärkeä yhteistyökumppani.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen luovuttaa nimikyltin rehtori Jukka Kolalle juhlatilaisuudessa metroaseman sisäänkäynnin luona tiistaina 20.1. klo 13 osoitteessa Vuorikatu 12.

Aamupäivän aikana 20.1. Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) järjestää matkustajille ohjelmaa metroasemalla. Paikalla on HYY:n ja Avoimen yliopiston henkilökuntaa noin kello 9–12 ja jaossa muun muassa makeisia ja heijastimia.

Lisätiedot:
Helsingin kaupunki, apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri, puh. 0500 433464, pekka.sauri@hel.fi
Helsingin yliopisto, kansleri Thomas Wilhelmsson, puh. 02941 22206, thomas.wilhelmsson@helsinki.fi
Helsingin kaupungin liikennelaitos, HKL, metroliikennejohtaja Tapio Hölttä, puh. 050 559 1916, tapio.holtta@hel.fi
HSL Helsingin seudun liikenne, viestintä- ja markkinointijohtaja, Mari Flink, puh. 040 715 0440, mari.flink@hsl.fi