Matkakortti uudistuu siniseksi HSL-kortiksi 2016

HSL:n matkakortit vaihdetaan uusiin ensi vuonna. Korttien vaihto alkaa syksyllä 2016. Kortit vaihdetaan, jotta ne toimivat yhteen uuden vyöhykemallin kanssa. Uudet matkakortit mahdollistavat myös korttien lataamisen verkossa. Näillä näkymin nämä molemmat saadaan käyttöön vuoden 2017 aikana.

Matkakorttien tilalle tuleva HSL-kortti on vakioasiakkaan kantakortti. Kortin haltija saa kaikki HSL:n asiakkailleen tarjoamat edut eli edulliset matkaliput sekä HSL:n kumppaniedut: kortilla saa alennusta esimerkiksi erilaisista tapahtumalipuista, kahviloista ja kivijalkaliikkeistä. Lisäksi kortin haltija saa etuja HSL:n tulevasta verkkokaupasta.

Uusi HSL-kortti on sininen ja sitä kuvittavat HSL:n logo sekä tutut joukkoliikenteen piktogrammit eli kuvasymbolit. Visuaalisen ilmeen pohjalla on Helsingin seudun karttakuva, joka on täynnä monipuolisia kulkuvälineitä, reittejä ja palveluita, kaikkea sitä, mihin uudella HSL-kortilla pääsee osalliseksi. Kortin keskiössä on asiakas, joka saa nauttia sujuvasta liikkumisesta sekä ympärillään olevista palveluista ja eduista.

”Olemme erittäin tyytyväisiä kortin uuteen, pirteään ulkoasuun. HSL saa vihdoin itsensä näköisen kortin. HSL-kortista tulee avain asiakkaidemme arkeen. Sillä voi matkustaa entiseen tapaan, mutta kortti saa uusia merkityksiä myös etukorttina”, HSL:n viestintä- ja markkinointijohtaja Mari Flink sanoo.

Samalla uudistetaan myös kertakortin ulkoasu. Sen nimeksi tulee matkailijakortti, ja sille ladataan jatkossakin vuorokausilippuja. Valkoisen matkailijakortin visuaalinen ilme perustuu samaan karttakuvaan kuin HSL-kortti. Korttia kuvittavat joukkoliikennepiktot, jotka kertovat kortin tarjoamista monipuolisista liikkumismahdollisuuksista seudulla. Molempien korttien ulkoasun on suunnitellut HSL:n design-toimisto Kokoro&Moi.

Uusia HSL-kortteja hankitaan aluksi miljoona kappaletta. Niiden käyttöikä on noin 5 vuotta, ja hankinta kilpailutetaan tänä keväänä. Edellisen kerran matkakortit uusittiin 2009–2010.

Lisätiedot:
Eeva Jakobsson, projektipäällikkö, Lippu- ja informaatiojärjestelmän viestintä
Mari Flink, viestintä- ja markkinointijohtaja

Kuvat uusista, vuonna 2016 käyttöön tulevista korteista:
HSL-kortti
Matkailijakortti


Kokoro&Moin kuvaus korttien uudesta visuaalisesta ilmeestä