Violetit lähijunat rullaavat kiskoille huomenna keskiviikkona 27.4.

Matkustajat pääsevät ensimmäistä kertaa violettikylkisen junan kyytiin, kun ensimmäinen uuden sarjan violetti Flirt-lähijuna avaa ovensa matkustajille ja junabongareille keskiviikkona 27.4. Juna lähtee Helsingistä kiertämään Kehärataa P-junana kello 07:09 raiteelta 16.

Violetti Flirt-juna

Ensimmäinen uuden sarjan violetti Flirt-lähijuna avaa ovensa matkustajille ja junabongareille keskiviikkona 27.4.

Lähijunaliikenteen violetti on HSL:n tilaajaväri, joka tulee sinisten bussien, vihreiden ratikoiden ja oranssin metron rinnalle. Violetti kertoo, että matkustaja käyttää HSL:n liikennettä, ja violetista voi erottaa lähijunaliikenteen VR:n vihreistä kaukojunista. Violetti väri on käytössä myös HSL:n matkustajainformaatiossa, esimerkiksi lähijunaliikenteen linjakartoissa. Vanhan junakaluston väri vaihtuu violetiksi myöhemmin.

Nyt saapuvissa uuden sarjan Flirt-junissa on aiempaa helpompi liikkua. Junissa on otettu huomioon esimerkiksi lentomatkustajien tarpeet.

”Päätyeteiset on tehty väljemmiksi, koska on huomattu, että ne ruuhkautuvat helposti. Nyt junassa pääsee helpommin eteenpäin, ja niissä on helpompi kulkea myös matkatavaroiden kanssa”, HSL:n sopimuspäällikkö Kimmo Sinisalo kertoo.

Uusilla junilla ajetaan kaikilla kaupunkiradoilla, mutta eniten niitä pyritään käyttämään Kehäradalla. Kun kaikki uudet junat ovat saapuneet, ruuhka-aikaan 28 niistä ajaa Kehäradalla I- ja P-junina. Uusia violettikylkisiä Flirt-junia tulee liikenteeseen muutaman viikon välein.

”Kaikkien 40 uuden sarjan violettikylkisten Flirt-junien on tarkoitus olla käytössä kesään 2017 mennessä”, Sinisalo sanoo.

Katso, mitä uutta violetit Flirtit tuovat!