Kausilippuja ei muuteta arvoksi, yli 70-vuotiaille ja karanteenissa oleville hyvitys kausilipusta takautuvasti

HSL ei muunna kausilippuja arvoksi toistaiseksi tiistaista 17.3. alkaen. Kausilippujen muuntamisesta arvoksi on luovuttu, koska toimenpide edellyttää asiointia HSL:n tai kuntien palvelupisteessä. Koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi ja pisteiden henkilökunnan sekä asiakkaiden terveyden vuoksi kausilipun muuttaminen arvoksi keskeytyy.

HUOM! Tuorein versio tästä uutisesta on luettavissa verkkosivuillamme täällä.

Näin voimme vähentää henkilökunnan ja asiakkaiden riskiä tartunnan saamiseen ja asiakaskontakteja viruksen leviämisen aikana. Kauden muuttaminen arvoksi on ollut maksullinen palvelu, josta on peritty 6 euron käsittelymaksu. 

Varsinaiset hyvitysperusteet eivät ole muuttuneet. Voit hakea hyvitystä palvelupisteestä, kun kyseessä on jälleenmyyjän virhe tai kun asuin-, työ- tai opiskelupaikkasi siirtyy HSL-alueen ulkopuolelle. Lisäksi hyvitystä voi hakea kuolemantapauksessa, sairaalassaolon sekä lakon tai liikennehäiriön takia.

Hyvitämme myöhemmin yli 70-vuotiaiden kausilipuista sen osuuden kausilipusta, joka on voimassa 18.3. alkaen ja on ostettu ennen tuota päivämäärää. Sen jälkeen ostettuja kausilippuja ei enää hyvitetä. Ilmoitamme myöhemmin, milloin voit hakea hyvistystä takautuvasti. 

Normaali etätöihin määrääminen koronaviruksen vuoksi ei tällä hetkellä oikeuta saamaan hyvitystä HSL-kortilla tai HSL-sovelluksessa voimassa olevasta kausilipusta, ei myöskään ulkomaanmatkan jälkeen määrätty kotikaranteeni.

Jos kunnan viranomaiset määräävät sinut karanteeniin, voidaan hyvitys tehdä jälkikäteen. Karanteenista tai eristämisestä tarvitset kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksen. Kopio päätöksestä riittää. THL:n tekstiviestillä lähettämä tieto  karanteenista ei riitä todistukseksi.

HSL-kortilla oleva kausilippu muutetaan arvoksi takautuvasti, jos sinulla on yllä mainittu lääkärin päätös karanteenista. Muutos tehdään niiltä päiviltä, jotka ilmenevät päätöksestä. HSL-sovelluksen jatkuvasta säästötilauksesta saat hyvityksen vain niiltä päiviltä, jolloin olet ollut karanteenissa. 

HSL-sovelluksen kausilipusta hyvitystä haetaan HSL:n palvelupisteestä. Mukana täytyy olla kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätös. Hyvitys maksetaan pankkitilillesi. Hyvityksen saa niillä perusteilla, jotka ovat sovelluksen käyttöehdoissa.

HSL-kortilla ja HSL-sovelluksella on erilaiset käyttöehdot, minkä takia myös  hyvityskäytännöt ovat erilaisia. Sovelluksessa ei käytetä arvoa lippujen ostamiseen.

Kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksen voi myös skannata HSL:lle osoitteeseen apj@hsl.fi  yhdessä HSL:n hyvityshakemuksen kanssa.