Destia toimittaa meille jatkossa sähköbussien latauspalvelut Helsingissä ja Vantaalla

Sähköbussien määrä kasvaa lähivuosina Helsingin seudulla nopeasti. Arviomme, että vuoteen 2025 mennessä tilaamassamme liikenteessä kulkee yli 500 sähköbussia, mikä on yli kolmannes Helsingin seudun linja-autokalustosta. 

Kasvava sähköbussiliikenne edellyttää niin latausverkoston laajentamisesta kuin laitteiston huoltoakin. Latausverkkopalveluista vastaa Helsingissä ja Vantaalla jatkossa Destia. Yhtiön vastuulla ovat latauslaitteisiin liittyvät luvat, laitteistojen rakentaminen ja asentaminen sekä niiden huolto ja hallinta. Asia vahvistettiin sopimuksella, jonka solmimme Destian kanssa 19.10.

Destian vastuulla on myös sähkön myynti liikennöitsijöille. Sähkö on uusiutuvalla energialla tuotettua. Helsinki ja Vantaa päättävät latausasemien paikat ja rakentavat laitteille tilat. Asemat sijoittuvat paikkoihin, joissa sähköbusseja on ladattava käytön aikana, esimerkiksi runkolinjojen solmukohtiin. 

”Tilaamassamme liikenteessä tehtiin viime vuonna noin 390 miljoonaa matkaa, joista noin puolet busseilla, joten bussiliikenteen sähköistämisellä on merkittävä rooli päästöjen vähentämisessä sekä kestävän kehityksen tavoitteidemme toteutumisessa”, sähköbussien hankepäällikkömme  Ville Uusi-Rauva sanoo. 

”Rakennamme HSL:lle tulevaisuuden infraa, jonka avulla se voi tarjota asiakkailleen entistä ympäristöystävällisempiä liikkumisen ratkaisuja”, kaupunkikehitys ja asiantuntijapalvelut -liiketoimintaryhmän johtaja Timo Räikkönen Destiasta sanoo. ”Sähköbussien lataamispalveluiden tuottaminen on myös hyvä esimerkki innovatiivisesta kaupunkikehittämisestämme sekä uudentyyppisestä palvelusta, josta yhtiömme hakee kasvua.”

Lue lisää sahkobusseista Helsingin seudulla
 

Lue lisää Destiasta