Uusien ratikkalinjojen suunnittelu käynnistyy – tervetuloa vastaamaan liikkumiskyselyyn!

Pääkaupunkiseudun raitioliikenne muuttuu 2020-luvulla kovaa vauhtia. Uusia ratayhteyksiä rakennetaan eri puolille, ja myös pikaratikat tulevat liikenteeseen. Uusien yhteyksien myötä myös nykyiset linjat muuttuvat 2020-luvun aikana.

Ennen varsinaisen linjojen suunnittelun käynnistymistä keräämme pohjatietoja seudun asukkailta. Olemme avanneet liikkumiskyselyn, johon voit vastata Maptionnaire-karttapalvelussa. Vastaamiseen menee noin 5–10 minuuttia, ja voit vastata kyselyyn, vaikka et käyttäisikään joukkoliikennettä. Kysely on avoinna 3.11. asti.

Kysely on suunnattu etenkin Helsingissä, Espoon itäosissa tai Itä-Vantaalla liikkuville. Nämä ovat alueita, jonne uusia ratayhteyksiä rakennetaan nyt tai mahdollisesti lähivuosina. Tarkastelun kohteena ovat erityisesti Helsingin nykyinen raitioverkko laajennuksineen, pikaratikka 550 (Raide-Jokeri) sekä suunnitteilla olevat Laajasalon, Vihdintien, Vantaan, Viikin-Malmin ja Tuusulanväylän pikaraitiolinjat.

Raitioliikenteen tulevaisuuden muutoksista ja linjojen suunnittelusta on koottu tietopaketti verkkosivuillemme osoitteeseen hsl.fi/ratikat2030. Voit seurata suunnittelun etenemistä ja osallistua keskusteluun myös ratikkasuunnittelijoidemme ylläpitämässä blogissa.