Kaupunkipyöräily lisää arkiliikuntaa ja hyvinvointia työmatkoille

Työnantaja voi kannustaa työntekijöitä pyöräilemään tarjoamalla kaupunkipyörät työmatkaetuna. Kaupunkipyöriä voi hyödyntää osana työmatkaa, asiointimatkoilla tai pyörällä voi polkea vaikkapa lounaalle. Lisäksi niistä on iloa myös vapaa-ajalla.

Caruna on tarjonnut kaupunkipyöräedun työntekijöilleen jo useana kesänä kannustaakseen työntekijöitä arkiliikuntaan ja kestävien kulkutapojen käyttöön.

”Olemme jo useamman vuoden tarjonneet henkilöstölle kaupunkipyöräetuuden, joka alussa oli vain kokeilu, mutta suuren suosionsa ansiosta on muodostunut meidän vuotuiseksi perinteeksemme”, Carunan HR-koordinaattori Iris Åkerlund kertoo.

”Toimistomme ulkopuolella on lähellä kaupunkipyöräasema, josta voi helposti napata pyörän alle ja polkea lounaalle vaikkapa Selloon. Työnantajan näkökulmasta systeemi on toiminut erittäin vaivattomasti, ottaen huomioon, että yksi koodi toimii kaikilla. Myös laskutus ja muut asiat ovat toimineet erittäin vaivattomasti”, Åkerlund sanoo.

Näin tarjoat kaupunkipyörän työmatkaetuna

"Työnantajan työntekijöilleen tarjoama kaupunkipyöräetu on työsuhdematkalippuetuun luettava verovapaa luontoisetu 3400 euroon asti”, HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen kertoo. 

Työnantaja voi tilata hsl.fi/kaupunkipyörät-palvelun kautta etukoodin, jolla työntekijä pääsee kuittaamaan kaupunkipyörien koko kauden 35 euron maksun. Muista mahdollisista lisämaksuista työntekijä vastaa itse. 

Tilaa etukoodi

Jos työpaikka sijaitsee kaupunkipyöräpalvelun alueella, mutta sen välittömässä läheisyydessä ei ole kaupunkipyöräasemaa, yritys voi neuvotella sellaisen hankkimisesta toimipisteensä edustalle. Lisätietoa tästä antavat HKL sekä Espoon ja Vantaan kaupungit. 

Tämän vuooden kaupunkipyöräkausi alkaa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 1. huhtikuuta. Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelu ei ole yhteensopiva Vantaan palvelun kanssa, eikä pyöriä voi käyttää ristiin niiden välillä. Molempiin palveluihin pääsee rekisteröitymään hsl.fi/kaupunkipyörät-verkkopalvelun kautta.

Pyörien saatavuuden ja asemien sijainnit voi tarkastaa kaupunkipyöräkauden aikana HSL:n Reittioppaasta. Reittioppaan matkahaulla voi valita haluamasi kulkuvälineet, ja voit tehdä reitityksen kaupunkipyörälle myös osalle matkaa. 

kaupunkipyörä_työsuhde-etu.jpg