Lähimaksun koekäyttö laajenee Länsiterminaaliin 3.5.

Laajennamme lähimaksun koekäyttöä Länsiterminaalin raitiolinjoille 7 ja 9 maanantaina 3.5. Ratikkapysäkiltä voi ostaa ratikkamatkalle kertalipun pankki- ja luottokortin lähimaksulla. Lähimaksun koekäyttö alkoi Suomenlinnan lautalla 22.4.

Lähimaksu on nopea, helppo ja turvallinen tapa ostaa lippu. Riittää, että näytät maksukorttia keltaiselle lukijalle, ja sen jälkeen voit nousta kyytiin.

Koekäytön aikana myynnissä on aikuisten AB-lippuja, jotka ovat voimassa 80 minuuttia. Liput kelpaavat vain Länsiterminaalista lähtevillä raitiolinjoilla 7 ja 9 sekä Suomenlinnan lautalla. Lähimaksulla ostetulla lipulla ei voi vielä koekäytön aikana vaihtaa muihin joukkoliikennevälineisiin.

Katso ohjeet ja vinkit lähimaksun käyttöön (hsl.fi/lahimaksu)

Testaamme koekäytön aikana lähimaksun teknistä toimivuutta ja keräämme tietoa siitä, miten lipun ostaminen toimiin asiakkaan kannalta. Jatkossa lähimaksu tulee käyttöön kaikessa liikenteessämme. Ennen sitä asemilla ja joukkoliikennevälineissä olevat lukijat vaihdetaan uusiin. Uudet lukijat asennetaan vuosien 2022 ja 2023 aikana.

Uudet kortinlukijat ovat osa meneillään olevaa laajaa Lipputilihanketta, jossa uudistamme lippuja ja maksamista. Tulevaisuudessa liput tallennetaan käyttäjätilille, ei enää suoraan HSL-sovellukseen tai HSL-kortille. Tieto matkan alkamisesta siirtyy taustajärjestelmään, kun näytät liikennevälineeseen noustessasi lukijalaitteelle tunnisteen. Tunniste voi olla älypuhelin tai HSL-kortti mutta myös pankki- tai luottokortti tai jokin muu tunniste, joka sinulla on muutenkin mukanasi.

Lisätietoa Lipputilihankkeesta hsl.fi/lipputilihanke