Olemme mukana pääkaupunkiseudun pyöräilyviikolla 3.-12.5.

Pääkaupunkiseudun pyöräilyviikko järjestetään tänä vuonna 3.-12.5. Osallistuaksesi et tarvitse omaa pyörää, vaan mukaan pääset kätevästi vaikka kaupunkipyörällä. Tapahtumaviikko polkaistaan käyntiin lauantaina 4.5. avajaisten merkeissä Kansalaistorilla. Lauantaina avautuu myös uusi pyöräily- ja jalankulkuyhteys Kaisantunneli.

Tämän vuoden teemana on Liikennerauha

Viikon teema on Liikennerauha, joka viittaa liikenneympäristön rauhoittamiseen ja liikenteessä liikkujien rauhalliseen käyttäytymiseen. Rauhallinen ja turvalliseksi koettu liikenneympäristö ja liikennekulttuuri lisäävät pyörällä liikkumisen houkuttelevuutta kaiken ikäisille.

”Pyöräilyn, kävelyn ja joukkoliikenteen yhteispelillä voimme saada ympäristöstämme turvallisemman, viihtyisämmän ja sujuvamman paikan elää. Me HSL:llä tahdomme olla osaltamme kehittämässä tänne sopivia ratkaisuja ja kulttuuria”, toteaa HSL:n kestävän liikkumisen asiantuntija Samuli Mäkinen.

Niin pääkaupunkiseudun kaupunkien kuin Pyöräilyviikko-tapahtumankin tavoitteena on kannustaa ihmisiä pyöräilemään ja lisätä pyöräilyä kaikilla matkoilla.

"Kun liikenneympäristö on riittävän turvallinen ja sujuva itsenäisesti pyöräileville lapsille, on se sitä myös ikäihmisille ja pyöräilyä vasta aloitteleville – iästä riippumatta", sanoo Helsingin seudun pyöräilijät ry:n (Hepo) toiminnanjohtaja Henni Ahvenlampi.

Pyöräilyviikon avajaisiin ja tapahtumiin kätevästi kaupunkipyörillä

Hepo yhteistyökumppaneineen järjestää pyöräilyviikon avajaiset Helsingin Kansalaistorilla, Oodi-kirjaston vieressä, lauantaina 4. toukokuuta kello 11–16. Avajaisissa riittää monenlaista ohjelmaa ja tekemistä kaikille. Voit esimerkiksi testata kaupunkipyöriä ja ajaa uuden Kaisantunnelin läpi, joka avautuu samana päivänä.

Pyöräilyviikon avajaisissa järjestetään Liikennerauhan pyöräparaati, joka lähtee liikkeelle Kansalaistorilta noin klo 13.00 ja päättyy samaan paikkaan noin tunnin päästä. Voit osallistua pyöräparaatiin helposti myös kaupunkipyörillä. Kansalaistorin kupeessa on muun muassa Töölönlahdenkadun, Töölönlahden puiston ja Kiasman kaupunkipyöräasemat, joista voit napata kaupunkipyörän käyttöösi. Näet asemien tarkat sijainnit ja pyörien määrät Reittioppaasta.

Pyöräilyviikko on täynnä maksuttomia ja matalan kynnyksen tapahtumia, joihin ovat tervetulleita kaikenikäiset ja kaikentasoiset pyöräilijät sekä pyöräilystä kiinnostuneet. Osallistuaksesi et tarvitse omaa pyörää, vaan mukaan pääset vaikka kaupunkipyörällä. Löydät pyöräilyviikon ohjelman Hepon sivuilta: hepo.fi/pyorailyviikko.

Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo). Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien ja Helsingin seudun liikenteen sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. Tapahtumassa ovat mukana myös Hepon vapaaehtoiset.