Lisävyöhykelippu

Jos sinulla on voimassa oleva kausilippu, voit laajentaa sen matkustusaluetta edullisesti ostamalla lisävyöhykelipun kausilippusi jatkoksi. Saat siis etua kausilipustasi myös yksittäisillä matkoilla, joilla suuntaat kausilippusi matkustusalueen ulkopuolelle.

Esimerkkimatkoja:

  • AB-kausilippu + matka lentokentälle -> C-lisävyöhykelippu 2,50 euroa
  • BC-kausilippu + matka Helsingin keskustaan -> A-lisävyöhykelippu 2,50 euroa
  • CD-kausilippu + matka Helsingin keskustaan -> AB-lisävyöhykelippu 2,80 euroa
  • ABC-kausilippu + matka Kirkkonummelle -> D-lisävyöhykelippu 2,80 euroa

Ostat lisävyöhykelipun joko HSL-kortilla tai HSL-sovelluksella sen mukaan, kummassa kausilippusi on, eli molempien lippujen pitää olla samassa paikassa. Jos ostat lisävyöhykelipun HSL-kortilla, kortillasi pitää olla riittävästi arvoa eli rahaa, ennen kuin voit ostaa lisävyöhykelipun. Kausilipun ja lisävyöhykelipun pitää yhdessä kattaa kaikki ne vyöhykkeet, joilla matkustat.

Lisävyöhykelipun voimassaoloaika määräytyy yhdistelmän kausilippu + lisävyöhykelippu mukaan: ABC, CD 90 minuuttia, BCD 100 minuuttia ja ABCD 110 minuuttia. Jos sinulla on esimerkiksi AB-kausilippu ja ostat C-lisävyöhykelipun, voimassaoloaika on 90 minuuttia.

Lipuilla voi niiden voimassaoloaikana vaihtaa liikennevälineestä toiseen. Liikennevälineeseen saa nousta voimassaoloaikana ja jatkaa perille asti, vaikka lipun voimassaoloaika päättyisi matkan aikana.

Näin ostat lisävyöhykelipun kortinlukijalla

Lisävyöhykelippu ostetaan HSL-kortilla kortinlukijalta samalla tavalla kuin arvolippu.

Lisävyöhykelipun ostaminen kortinlukijalla

  1. Valitse ensin matkustusalue. Valitse kaikki vyöhykkeet, joilla matkustat. Ota siis myös kausilippusi vyöhykkeet mukaan.
  2. Maksa lippu näyttämällä HSL-korttia lukijalle. Lukija veloittaa kortilla olevasta arvosta vain lisävyöhykelipun hinnan.
  3. Näytöltä näet, mitä lisävyöhykkeitä olet ostanut, sekä kortillasi olevan kauden ja jäljellä olevan arvon.

Katso videolta ohje, miten ostat lisävyöhykelipun