Lippuja alennettuun hintaan

HSL-alueella vakituisesti asuvat opiskelijat, lapset, Kelan maksamaa eläkettä saavat, 70 vuotta täyttäneet sekä liikuntarajoitteiset voivat ostaa HSL:n lippuja alennettuun hintaan.

Näkövammaiset ja sotaveteraanit saavat maksuttoman HSL-kortin. Pyörätuolia käyttävät henkilöt eivät tarvitse lippua HSL:n joukkoliikenteessä. 

Alennusryhmät

Opiskelijat

Jos olet päätoiminen opiskelija, voit ostaa kausilippuja 40 prosentin alennuksella HSL-sovelluksessa tai HSL-kortilla. Arvo-, kerta- ja lisävyöhykelipuista ei saa opiskelija-alennusta.

Voit aktivoida alennuksen itse HSL-sovelluksessa tai käydä palvelupisteessä päivittämässä sen HSL-kortille.

Lapset

Alle 7-vuotiaat lapset eivät tarvitse lippua. 7–17-vuotiaat voivat ostaa lastenlippuja 50 prosentin alennuksella.

Koululaisen HSL-kortti on tarkoitettu koulumatkoja varten, ja sen myöntää koululaisen kotikunta. Lisätietoja saat oman koulun koulusihteeriltä.

Eläkeläiset (Kela)

Jos saat Kelalta kansan- tai takuueläkettä tai kuntoutustukea, voit ostaa 50 prosentin alennuksella kausi-, arvo- ja lisävyöhykelippuja, jotka maksat henkilökohtaisella HSL-kortilla.

HSL-kortin alennusoikeuden voit päivittää palvelupisteessä. Ota mukaan palvelupisteeseen henkilöllisyystodistus, HSL-kortti, kansaneläkkeensaajan kortti tai Kelan erillinen todistus siitä, että saat kansaneläkettä, takuueläkettä tai kuntoutustukea. Todistus ei saa olla 3 kk vanhempi. Kelan eläkepäätös ei riitä alennuksen saamiseen. Alennusoikeus myönnetään enintään kolmeksi vuodeksi kerrallaan.

70 vuotta täyttäneet

Jos olet täyttänyt 70 vuotta, voit ostaa kausilippuja 40 prosentin alennuksella Alennusta saat kausilipuista, jotka ostat joko henkilökohtaisella HSL-kortilla tai HSL-sovelluksella. Kertalipuista ei myönnetä alennusta.

HSL-kortin alennusoikeuden voit päivittää palvelupisteessä. Ota HSL-korttisi mukaan palvelupisteeseen. HSL-sovelluksessa voit itse aktivoida oikeuden ostaa alennuslippuja.
Lue lisää 70+-vuotiaiden alennuksesta

Liikuntarajoitteiset

Jos sinulla on liikuntakykyä heikentävä pysyvä vamma tai pitkäaikainen sairaus, voit tietyin edellytyksin ostaa lippuja 50 prosentin alennuksella. Saat alennusta kausi-, arvo- ja lisävyöhykelipuista, jotka maksat henkilökohtaisella HSL-kortilla. Kortin alennusoikeuden voit päivittää palvelupisteessä. Lue lisää lippualennuksista

HUOM! Pyörätuolia käyttävät henkilöt eivät tarvitse lippua HSL:n joukkoliikenteessä.

Koulumatkatukilippu (Kela)

Opiskeletko toisella asteella ja onko Kela myöntänyt sinulle koulumatkatukea? Jos olet saanut tukipäätöksen Kelalta, voit hankkia HSL:n lipun kätevästi HSL-sovelluksessa tai ladata sen HSL-kortille palvelupisteessä.

Maksuton HSL-kortti