Lippuja alennettuun hintaan

HSL-alueella vakituisesti asuvat opiskelijat, lapset, Kelan maksamaa eläkettä saavat, 70 vuotta täyttäneet sekä liikuntarajoitteiset voivat ostaa HSL:n lippuja alennettuun hintaan.

Näkövammaiset ja sotaveteraanit saavat maksuttoman HSL-kortin. Pyörätuolia käyttävät henkilöt eivät tarvitse lippua HSL:n joukkoliikenteessä. 

Alennusryhmät

Opiskelijat

Jos olet päätoiminen opiskelija, voit ostaa kausilippuja 40 prosentin alennuksella HSL-sovelluksessa tai HSL-kortilla. Arvo-, kerta- ja lisävyöhykelipuista ei saa opiskelija-alennusta.

Voit aktivoida alennuksen itse HSL-sovelluksessa tai käydä palvelupisteessä päivittämässä sen HSL-kortille.

Lapset

Alle 7-vuotiaat lapset eivät tarvitse lippua. 7–17-vuotiaat voivat ostaa lastenlippuja 50 prosentin alennuksella.

Koululaisen HSL-kortti on tarkoitettu koulumatkoja varten, ja sen myöntää koululaisen kotikunta. Lisätietoja saat oman koulun koulusihteeriltä.

Eläkeläiset

Jos saat Kelalta kansan- tai takuueläkettä tai kuntoutustukea, voit ostaa 50 prosentin alennuksella kausi-, arvo- ja lisävyöhykelippuja, jotka maksat henkilökohtaisella HSL-kortilla.

HSL-kortin alennusoikeuden voit päivittää palvelupisteessä. Ota mukaan palvelupisteeseen henkilöllisyystodistus, HSL-kortti, kansaneläkkeensaajan kortti tai Kelan erillinen todistus siitä, että saat kansaneläkettä, takuueläkettä tai kuntoutustukea. Todistus ei saa olla 3 kk vanhempi. Kelan eläkepäätös ei riitä alennuksen saamiseen. 

70 vuotta täyttäneet

Jos olet täyttänyt 70 vuotta, voit ostaa kausilippuja 40 prosentin alennuksella Alennusta saat kausilipuista, jotka ostat joko henkilökohtaisella HSL-kortilla tai HSL-sovelluksella. Kertalipuista ei myönnetä alennusta.

HSL-kortin alennusoikeuden voit päivittää palvelupisteessä. Ota HSL-korttisi mukaan palvelupisteeseen. HSL-sovelluksessa voit itse aktivoida oikeuden ostaa alennuslippuja.
Lue lisää 70+-vuotiaiden alennuksesta

Liikuntarajoitteiset

Jos sinulla on liikuntakykyä heikentävä pysyvä vamma tai pitkäaikainen sairaus, voit tietyin edellytyksin ostaa lippuja 50 prosentin alennuksella. Saat alennusta kausi-, arvo- ja lisävyöhykelipuista, jotka maksat henkilökohtaisella HSL-kortilla. Kortin alennusoikeuden voit päivittää palvelupisteessä. Lue lisää lippualennuksista

HUOM! Pyörätuolia käyttävät henkilöt eivät tarvitse lippua HSL:n joukkoliikenteessä.

Koulumatkatukilippu (Kela)

Opiskeletko toisella asteella ja onko Kela myöntänyt sinulle koulumatkatukea? Jos olet saanut tukipäätöksen Kelalta, voit hankkia HSL:n lipun kätevästi HSL-sovelluksessa tai ladata sen HSL-kortille palvelupisteessä.

Maksuton HSL-kortti