Päätöksenteko

Esityslistat ja pöytäkirjat

HSL:n hallitus kokoontuu tiistaisin klo 9.

Syksyn 2017 kokoukset:
22.8., 12.9., 3.10., 24.10., 21.11., 12.12 

Hallituksen esityslista liitteineen julkaistaan HSL:n kotisivuilla noin kolme päivää ennen kokousta. Yhtymäkokouksen esityslista  julkaistaan noin 10 päivää ennen kokousta.

Esityslistat ovat kotisivuilla siihen asti, kunnes kokouksen pöytäkirja on julkaistu, jonka jälkeen pöytäkirja korvaa esityslistan. Pöytäkirjat julkaistaan tarkastamattomina. Jos pöytäkirjaan tulee tarkastuksessa muutoksia, se julkaistaan uudelleen. HSL:n hallituksen ja yhtymäkokouksen keskeiset päätökset julkaistaan myös tiedotteina.

HSL:n hallituksen ja yhtymäkokouksen kokousaineistoista näkyy tällä sivulla aina uusin esityslista tai pöytäkirja. Valitsemalla toimielimen saat näkyviin aiemmat pöytäkirjat.

Katso esityslistat ja pöytäkirjat Dynasty-tietopalvelussa


Yhtymäkokous

Ylintä päätösvaltaa HSL:n asioissa käyttää yhtymäkokous, johon jäsenkunnat valitsevat edustajansa Yhtymäkokouksia pidetään vähintään kaksi kertaa vuodessa. Yhtymäkokous päättää kuntayhtymän tilinpäätöksestä viimeistään toukokuun loppuun mennessä ja talousarviosta ja -suunnitelmasta viimeistään marraskuun lopussa.

Yhtymäkokouksessa jäsenkuntien äänivalta jakautuu peruspääomaosuuksien mukaan, mutta yhden kunnan ääniosuus on enintään 50 prosenttia. Vuonna 2013 Helsingillä on 50 prosenttia ääniosuuksista, Espoolla 22,8, Vantaalla 18,3, Kirkkonummella 3,3, Keravalla 3,1, Kauniaisilla 0,8 ja Sipoolla 1,7 prosenttia.


Hallitus

HSL:n hallitus valvoo kuntayhtymän etua, järjestää sen hallinnon ja päättää toimintaperiaatteista. Lisäksi hallitus muun muassa päättää taksoista ja tariffeista, toimialueensa joukkoliikenteen palvelutarjonnan määrästä ja laadusta sekä hankittavasta liikenteestä ja liikennöintisopimuksista.

Yhtymäkokous valitsee HSL:n hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan sekä jäsenet. Hallituksen toimikausi on kunnallisvaalikausi eli neljä vuotta. HSL:n hallituksessa on 14 jäsentä eli puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä 12 muuta jäsentä. Näillä kaikilla on henkilökohtainen varajäsen.

Hallituksen paikkajako määräytyy jäsenkuntien peruspääomaosuuksien mukaan. Helsingillä on hallituksessa vuosina 2017 – 2021seitsemän jäsentä ja 7 varajäsentä. Espoolla on kolme jäsentä ja kaksi varajäsentä. Vantaalla on kolme jäsentä ja saman verran varajäseniä. Kirkkonummella on yksi varsinainen jäsen ja Keravalla ja Sipoolla molemmilla on yksi varajäsen. Kauniainen on nimittänyt hallitukseen asiantuntijaedustajan. Varajäsenellä on aina läsnäolo- ja puheoikeus kokouksissa, mikäli hän on edustamansa kunnan ainoa edustaja hallituksen kokouksissa. Myös asiantuntijaedustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus.

HSL:n hallitus 2017 (yhteystiedot täydentyvät myöhemmin)

Jäsen

 Varajäsen

Tatu Rauhamäki (KOK/H), pj.

Sini Jokinen (KOK/H)

Jaana Pelkonen  (KOK/H)

Tarik Ahsanullah (KOK/H)

Dennis Pasterstein (KOK/H)

Sanna Hämäläinen (KOK/H)

Mika Helenius (KOK/E)

Ulla Palomäki (KOK/E)

Sakari Rokkanen (KOK/V)

Nina Merjola-Repo (KOK/V)

Sirpa Hertell (Vihr./E), vpj.

Saara Hyrkkö (Vihr./E)

Sirpa Kauppinen (Vihr./V)

Lilli Kahri (Vihr./Si)

Alviina Alametsä (Vihr./H)

Tuomas Rantanen (Vihr./H)
Ville Ylikahri (Vihr./H)
Aino Tuominen (Vihr./H)
 

Tarja Kantola (SDP/H)

Samuli Isola (SDP/Ke)

Antti Aarnio (SDP/E)

Riitta Ollila (SDP/V)

Pekka Sinisalo (PS/Ki)

Pasi Liukkonen (PS/V)

Hanna Mithiku (Vas./H)

Kari Kälviä (Vas./H)

Kristian Rehnström (RKP/V)

 

Björn Månsson (RKP/H)

 

H (Helsinki)
E (Espoo)
V (Vantaa)
Ke (Kerava)
Ki (Kirkkonummi)
Si (Sipoo)


Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunnassa on yhtymäkokouksen valitsemat puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä kolme muuta jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunnan tehtävistä on säädetty kuntalaissa ja määrätty hallintosäännössä.

HSL:n tarkastuslautakunta 2017

Jäsen Henkilökohtainen varajäsen
 Ilkka Malmivaara, pj. (KOK/V) Miia Lindell (KOK/V)
 Hannele Luukkainen (KOK/H) Perttu Hillman (KOK/H)
 Eini Aho, vpj. (Vihr./E) Tony Hagerlund (Vihr./E)
 Vesa Virri (Vihreä/H) Sari Näre (Vihreä/H)
 Petteri Auvinen (SDP/H) Eija Paananen (SDP/H)

Perussopimus

HSL:n Hallintosääntö

 

Takaisin ylös