HRT-arbetsreseförmån

Arbetsreseförmånen är ett grönt val som är till nytta för både arbetstagare och företag.

Som arbetsgivare kan du erbjuda arbetsreseförmånen som tillägg till lönen. Då behöver du inte betala några lönebikostnader. Du får även dra av resekostnaderna i företagets beskattning. För arbetstagaren är förmånen en skattefri naturaförmån (upp till 3 400 euro per år) som underlättar vardagen.

Lämna dina kontaktuppgifter och vi hjälper dig att hitta en lösning som passar just dig.

Ansvarsfull arbetsgivare erbjuder personalbiljett

Ansvarsfull pendling minskar företagets koldioxidavtryck samt berättar om företagets värden. Framförallt unga arbetstagare uppskattar att arbetsgivaren tar ansvar om miljöfrågor.

När du stöder anställda som åker kollektivt, förbättrar du anställdas upplevelse om jämställdhet.

Två sätt att erbjuda en pendlingsförmån

Fortlöpande periodbiljett

Erbjud dina anställda en fortlöpande 30-dagars periodbiljett för kollektivtrafiken. Biljetten skapas automatiskt så att den täcker alla de zoner som arbetstagaren reser genom mellan hemmet och arbetsplatsen. Periodbiljetten är ett lätt och förmånligt sätt att göra de dagliga resorna lättare för dina anställda. 

Priser på periodbiljetter, 30 dygn 2022 (ingår moms 10 %)

         
AB / BC / D             65,30 €
CD       83,90 €
ABC / BCD       99,70 €
ABCD       142,70 €

En ny produkt kommer att lanseras: Flexibel reskassa

Du kan ladda reskassa med en summa som arbetstagaren kan använda för att köpa de biljetter han eller hon behöver via HSL-appen. Vi fakturerar för produkten månatligen enligt den verkliga förbrukningen. Inga andra kostnader ingår. Reskassan är en flexibel arbetsreseförmån som är en utmärkt lösning t.ex. för dem som delvis jobbar på distans.

Biljetterna som betalas med reskassan faktureras enligt HRT:s prislista.

För arbetsgivaren

Erbjud HRT-arbetsreseförmån utan tilläggskostnader

I webbtjänsten kan du köpa mobila periodbiljetter till anställda utan tilläggskostnader. Du betalar endast för de biljetter som anställda har aktiverat. Vi debiterar biljetterna i efterhand varje månad.

Välj summa med vilken du stöder anställdas pendlingsresor

Som arbetsgivare kan du lägga arbetsreseförmånen ovanpå lönen, erbjuda den som en del av den nuvarande lönen eller ta ut en självriskandel av arbetstagaren. Det finns så många modeller som arbetsgivarna - ta kontakt så kan vi tillsammans ta reda på vad som passar bäst för ditt företag!

Arbetsgivaren betalar inte lönebikostnader

När du erbjuder arbetsreseförmånen ovanpå lönen och förmånen är högst 3400 euro per år per arbetstagare, behöver företaget inte betala lönebikostnader. Dessutom kan företaget minska anskaffningskostnaderna vid beskattning

Beställ och hantera dina beställningar på nätet

Det är enkelt att lägga till nya arbetstagare via vår nättjänst. Du får enkelt rapporter för löneförvaltning och inkomstregistret.

Arbetsreseförmånen enkelt på nätet

Som arbetsgivare kan du enkelt bevilja förmånen i form av en mobil periodbiljett via nättjänsten.

HRT-arbetsresesedeln

Med arbetsresesedeln vars värde är 10 € kan man ladda värde och period på HRT-kortet. Sedeln gäller som betalmedel i flera försäljningsställen, t.ex. i R-kiosker, K-marketar och S-butiker.

Övriga betalmedel

Du kan också köpa HRT:s biljetter med följande betalmedel: Eazybreak, ePassi, Smartum och Edenred.

Hej arbetsgivare, vill du veta mer?

Lämna dina kontaktuppgifter och vi hjälper dig att hitta det lämpligaste alternativet med tanke på ditt företags behov.

 

Du kan också kontakta vår kundservice på numret 09 4766 4303 eller skicka ett meddelande till adressen foretagsforsaljning@hsl.fi.