Rutt för linje 26 ändras 5.2

Den 5 februari får linje 26 en ny rutt. I fortsättningen kör linjen bland annat via Tavastvägen och Sörnäs metrostation. Linjen går med 20 minuters intervall. Syftet med förändringen är att bättre betjäna kunder som besöker den nya centralen för hälsa och välbefinnande i Fiskehamnen.


Ändringarna i rutten
•Linjen kör mellan Hagnäs och Fiskehamnen i båda riktningarna via Tavastvägen och Tågvägen. Ruttändringen innebär att linjen inte längre kör via Sörnäs strandväg. Längs Sörnäs strandväg kör i fortsättningen linje 55.
•I Fiskehamnen kör bussen rutten Hermanstads strandväg - Leogatan - Capellas allé -Verkstadsgatan.
•Ändhållplatsen i Fiskehamnen flyttas från Verkstadsgatan till nytt läge vid den nya centralen för hälsa och välbefinnande. Linjen fortsätter sedan via Fiskehamnsgatan och Nätholmsgatan till Gamla vintervägen.

Kalasataman aluekartta

Bytesförbindelserna fr.o.m. 5.2
•Från linjerna 50, 58 och 59 i riktning från Hertonäs och Böle kan man byta till busslinje 26 på hållplatserna H2179 ja H2180 Tågvägen som ligger på Industrigatan
•Från spårvagnslinjerna 1,6,7 och 8 samt från bussarna som kör på Tavastvägen och Backasgatan kan man byta till metron vid Sörnäs metrostation och till linje 26 på hållplatserna H2409 ja H2410 Sörnäs (M).

Linjan 26 reitti