L-tåg ersätts med bussar på sträckan Köklax-Kyrkslätt sö 16.5 ca kl. 02-09

Det är stopp i tågtrafiken väster om Köklax söndagen den 16 maj kl. 02-09. L-tågen kör som vanligt från Helsingfors till Köklax och ersättningsbuss 911X trafikerar sträckan Köklax-Kyrkslätt. Orsaken är förbättringsarbeten vid Bobäck

Det är stopp i tågtrafiken väster om Köklax söndagen den 16 maj kl. 02-09. Det sista L-tåget till Kyrkslätt avgår från Köklax kl. 1.37 natten mellan lördag och söndag.  På söndagsmorgon avgår det första L-tåget från Kyrkslätt mot Helsingfors kl. 8.58 och från Köklax mot Kyrkslätt kl. 9.09.

L-tågen kör som vanligt från Helsingfors till Köklax och ersättningsbuss 911X trafikerar sträckan Köklax-Kyrkslätt. L-tågen använder spår 1 och 2 i Köklax under avbrottet. Mer information om spår hittar du på skärmarna och utrop på stationen. Du hittar en alternativ rutt i Reseplaneraren.

Orsaken är förbättringsarbeten vid Bobäck.

Buss 911X Köklax-Kyrkslätt

Resenärer kan stiga på ersättningsbussar genom mittdörrar om de har en giltig biljett. Då behöver man inte visa upp sin biljett. Ombord på ersättningsbussar gäller samma biljetter som i tågen.

Bussens tidtabell och rutt ser du i Reseplaneraren, när du väljer söndag 16.5 som din resdag:

Buss 911X Köklax-Kyrkslätt

Buss 911X Kyrkslätt-Köklax

Avgångshållplatserna för linje 911X på stationerna

På Köklax station avgår bussen från plattform 11 på Hansavägen. Bussen kan även använda hållplats Hansaberget (plattform 13).

Hållplatserna längs rutten:

Från Kyrkslätt avgår bussen mot Köklax från plattform 12 vid resecentret.