Första morgonen med västmetrons matartrafik började utan problem

Passagerarna har hittat de nya rutterna. HRT hjälper passagerare på vissa nya metrostationer under de första dagarna.

Den första morgonen med matartrafiken har löpt smidigt. Bussarna i södra Esbo och på Drumsö började köra nya rutter tidigt på onsdagsmorgonen. Det blev också ändringar i busslinjerna i Grankulla och Kyrkslätt och på Granö och Lövö.

”Förarna har lärt sig att köra i de nya terminalerna. Busstrafiken löpte normalt”, berättar HRT:s gruppchef Ville Uusi-Rauva.

Också metrotrafiken har förlöpt problemfritt. Ett metrotåg var inställt på morgonen men kunde snabbt tas åter i trafik vid klockan sju på morgonen. Efter det har metrotrafiken löpt som vanligt.

HRT hjälper passagerare på stationerna under de första dagarna

HRT hjälper passagerare på vissa nya metrostationer när det nya busslinjenätet startar 3.-4.1 och när skolorna börjar 8.-9.1. Guiderna svarar på frågor om de nya busslinjerna i Hagalund, Mattby, Ängskulla, Kampen och på Drumsö kl. 6.30-18.30.

”Passagerarna har hittat de nya rutterna. Här i Mattby har jag inte fått många frågor om matartrafiken”, berättar gruppchef Jonne Virtanen som var i Mattby för att hjälpa passagerare.

HRT:s kollektivtrafikplanerare är på plats 3.1 och 8.1 kl. 6.30-18.30 på Hagalunds, Mattby, Ängskulla och Drumsö metrostationer och svarar på frågor som gäller de nya busslinjerna.

Du kan bekanta dig med de nya rutterna bland annat via Reseplaneraren.