Ny HRT Mobilbiljett gäller överallt – HRT lanserar en ny biljettapplikation

HRT:s biljettautomat i fickformat – fr.o.m. onsdagen 25.11 kan HRT:s nya applikation HRT Mobilbiljett laddas ner i mobilen. Med appen som nu kan laddas ner till Android-telefoner kan man köpa enkelbiljetter till alla trafikfordon i HRT-området och för hela HRT-området.

För alla HRT:s zoner – Helsingfors, Esbo och Grankulla, Vanda, Kervo och Sibbo, Kyrkslätt samt region, närregion 2 och närregion 3 – finns en egen enkelbiljett.

”Det är lätt att köpa en mobilbiljett: den är en smartare version av SMS-biljetten. Mobilbiljetten gäller överallt. Med mobilbiljetten kan kunden resa och byta obegränsat inom det reseområde hon eller han har valt under biljettens giltighetstid”, berättar gruppchef Risto Vaattovaara på avdelningen för HRT:s Passagerartjänster.

För att kunna köpa en mobilbiljett ska man ladda ner en applikation med vilken biljetten kan beställas. Själva applikationen är gratis. Applikationen finns i början endast för Android-telefoner. Appen för Windows Phone och iOS kommer till applikationsbutiker under slutet av året. Biljetten kan beställas med Soneras, Elisas, DNA:s och deras dotterbolags abonnemang. Biljetten debiteras på telefonräkningen.

En enkelbiljett som köps med appen HRT Mobilbiljett kostar lika mycket som en enkelbiljett som köps av föraren eller konduktören. På bussen visas mobilbiljetten för föraren. I de andra trafikmedlen – metron, spårvagnar, närtåg och på Sveaborgsfärjan – visas mobilbiljetten på begäran för konduktören eller biljettkontrollant.

”HRT Mobilbiljett passar bra för enstaka resor inom hela HRT-området. Också för inhemska turister är HRT Mobilbiljett ett behändigt sätt att köpa enkelbiljetter”, säger projektchef för HRT Mobilbiljett Jarmo Riikonen på avdelning för HRT:s passagerartjänster.

Mobilbiljetten gäller i 80 minuter från det att kunden köper den. Närregion 3-biljett som gäller i hela HRT-området, gäller längre, dvs. i 100 minuter. Mobilbiljetten ska beställas och vara mottagen i applikationen HRT Mobilbiljett innan passageraren kliver ombord på trafikmedel eller går till metrons eller Sveaborgsfärjans plattformsområde på samma sätt som med den nuvarande SMS-biljetten.

Laddning av resekortet på webbutiken kommer att startas uppskattningsvis i början av år 2017. HRT utvecklar aktivt sina digitala tjänster och söker samarbetsmöjligheter med övriga aktörer i branschen.

Läs mer om appen HRT Mobilbiljett här.

 

 

Kommentarer

Lägg till ny kommentar

You can post comments after logging in with your HSL account.