HSL on tuonut myyntiin uuden ennakkoon ostettavan kertalipun

Kertalippuja voi nyt ostaa myös ennakkoon. Hinta ja matkustusalueet ovat samat kuin automaatista ostettavilla kertalipuilla.

HSL toi kesäkuussa myyntiin uuden, ennakkoon ostettavan kertalipun. Asiakas aktivoi lipun vasta kortinlukulaitteella noustessaan liikennevälineeseen. Uusi kertalippu ladataan pahviselle kortille. Asiakas voi halutessaan ostaa useita kertalippuja kerrallaan ja ottaa niitä käyttöön myöhemmin. Kertalippua voi käyttää vuoden ajan ostohetkestä alkaen. Poikkeuksena on yöliikenne, sillä kertalipulla ei voi aloittaa matkaa yöliikenteen aikana klo 02:00 – 04:30.


Uuden kertalipun hinta ja matkustusalueet ovat samat kuin automaatista ostettavalla kertalipulla:


Kertalippu sisäinen: aikuinen 2,90 €, lapsi 1,50 € (7-16 v) 
Kertalippu seutu/lähiseutu 2: aikuinen 5,00 €, lapsi 2,50 €
Kertalippu lähiseutu 3: aikuinen 7,20 €, lapsi 3,60 €


Lippuja myyvät kaikki HSL:n omat palvelupisteet, kuntien yhteispalvelupisteet sekä HSL-alueen R-kioskit, Stockmannin tavaratalot, useat K-Citymarketit, Prismat sekä monet päivittäistavarakaupat ja kioskit.


HSL:n myyntipaikkahaku


kertalippujen_myyntipisteet160617.pdf


R-kioskien aukioloajat löytyvät täältä


Tutustu tästä myös HSL:n mobiililippuun  

Kommentit

Eikö tuota kertalippua saa opiskelijahinnalla? Mistä yleensä saa ostettua yksittäisen opiskeiljan seutulipun ilman luottokorttia?

Joudun käyttämään rollaattoria liikkuessani bussilla.Kysysin miksei busseissa ole takaosassa lippujen leimauslaitetta, en pysty menemään bussin etuosaan leimaamaan lippuani kun pelkään että kaadun käytävälle.Saako tähän asiaan parannusta.Kiittos.

Olisi hyvä lisätä tamän tapaisiin uudistuksiin pressipakettiin kuva tuosta lipusta - edes kuva teidän omille sivuille.. Nyt etsinnöistäni huolimatta en löydö kortista mitään kuvaa. On eri tapoja oppia, nyt ette palvelleet visuaalisesti oppivia kovinkaan hyvin.

HSL voisi panostaa hiukan tiedottamiseen, kun tulee uudistuksia. Voisitte purkaa uudet asiat niin osii kun mahdollista. Kuva olis kans kiva

Hei! Emme laittaneet lipun kuvaa tarkoituksella pressipakettiin, koska aluksi lippu toimii vanhalla vihreällä kortilla, joka tulee poistumaan käytöstä.  Uudet siniset kertaliput ovat tuotannossa, mutta niitä ei vielä saa mistään. Todennäköisesti jonkin aikaa käytössä tulee olemaan molempia lippuja yhtaikaa.

Ilmeneekö pahvisesta kortista, minkä matkustusalueen kertalippu siinä on? Onko mahdollista valita esimerkiksi Vantaalla joko "2" tai "L" aiemmin varastoon ostetun viiden euron kortin kanssa?

Hei, kortinlukija ymmärtää, minkä matkustusalueen kertalippu siihen on ladattu. Lähiseutu 2-alueelle käy tuo 5 euron lataus kertakortille.

Miksi tällä kertalipulma ei voi maksaa yöliikenteessä? Millä silloin maksetaan, jos ei omaa matkakorttia?

Hei, yöliikenteessä on eri taksat. Yöaikaan lähijunissa voi matkustaa

- matkakortin kausi- tai arvolipulla

- matkapuhelimeen ladatulla mobiililippusovelluksella ostetulla lipulla

- automaatista ostetulla kertalipulla

- vuorokausilipulla, jonka voi ostaa esim. R-kioskeista ja monista kaupoista

- bussinkuljettajalta ostetulla lipulla

- Rautatientorin porttimyynnistä ostetulla lipulla

Jos yötaksa olisi tasan kaksinkertainen tähän nähden, olisi helppo vaatia yömatkustajalta kahden kertalipun mekaanista käyttämistä. (Mitä junaliikenteeseen tulee, etukäteen hankittu lippu esimerkiksi Järvenpäähän ei liene yöllä päivää kalliimpi.)

Onko tämä siis kuitenkin etäluettava, jos se aktivoidaan lukijalla? Eli tehdään kertakäyttöisiä etäluettavia lippuja, jossa tuo pahvisuus ei varsinaisesti ole mitenkään relevantti?

Juuri kuten kirjoitit, pahvinen on tosiaankin enemmän kuvailua kuin merkittävä asia.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.