70 vuotta täyttäneiden asiakasryhmän päivitys HSL-kortille käynnistyy palvelupisteissä

HSL uudistaa joukkoliikenteen maksuvyöhykkeet ja liput 27.4. Samalla 70 vuotta täyttäneille asiakkaille tulee uusi alennus, joka on voimassa klo 9–14 alkavilla matkoilla joka päivä. Uuden lipun hinta on 50 % aikuisten lipun hinnasta.

Voidakseen ostaa alennushintaisia lippuja 70 vuotta täyttäneiden pitää käydä palvelupisteessä päivittämässä HSL-kortille alennukseen oikeuttava asiakasryhmä. HSL aloittaa asiakasryhmän päivitykset jo nyt, jotta asiakkailla on aikaa asioida palvelupisteessä itselleen parhaiten sopivana ajankohtana. Kortin päivittäminen on maksutonta.

Jotta voi saada alennusta pitää:

  • olla vähintään 70-vuotias,
  • asua vakituisesti HSL-alueella eli Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Sipoossa, Kirkkonummella tai Siuntiossa,
  • päivittää henkilökohtainen HSL-kortti palvelupisteessä.

Jos käytössä on haltijakohtainen HSL-kortti, se pitää vaihtaa henkilökohtaiseen korttiin, josta peritään 5 euron korttimaksu.

Alennusta saa henkilökohtaisella HSL-kortilla ostettavista arvo- ja lisävyöhykelipuista.

Alennushintaiset liput tulevat myyntiin 27.4.2019, kun uudet vyöhykkeet otetaan käyttöön.

HSL-kortin asiakasryhmän voi päivittää missä tahansa palvelupisteessä: HSL:n Rautatientorin, Itäkeskuksen ja Pasilan palvelupisteissä, Espoon, Vantaan ja Keravan asiointipisteissä sekä Kauniaisten, Tuusulan, Sipoon ja Siuntion palvelupisteissä.

Palvelupisteiden yhteystiedot: hsl.fi/myyntipaikkahaku

Kelan maksamaa eläkettä saavien alennus 50 prosenttia

Uusien vyöhykkeiden myötä eläkeläisalennusta saavat asiakasryhmät yhdistetään yhdeksi asiakasryhmäksi, jonka alennusprosentti on 50. Jos saat jo nyt eläkeläisalennusta, sinun ei tarvitse päivittää HSL-korttiasi palvelupisteessä.

Lisätietoa uusista vyöhykkeistä ja lippujen hinnat: hsl.fi/uudetvyöhykkeet

Vyöhykkeiden Reittiopas kertoo, minkä lipun matkalle tarvitset: www.reittiopas.fi/uudetvyöhykkeet

Lisätietoa eläkeläisten alennuslipuista: hsl.fi/liput-ja-hinnat/alennusliput/elakelaiset

Uutista on päivitetty 28.3.: tekstiin on lisätty uusien vyöhykkeiden käyttöönottopäivä 27.4.

 

Kuvituskuva

Kommentit

Nyt kun lippuja uudistetaan on tärkeätä poistaa yli 70-vuotiaiden alennuslipusta aikaraja!
Emme pääse ip- ja iltaharrastuksiin tai kulttuuritapahtumiin, ja sitähän meiltä boomereilta juuri nyt edellytetään, että talous elpyy!

Ja äkkiä samat tiedot alennuksesta sekä ruotsiksi sekä englanniksi. Eivät näy missään HSL:n sivustoilla!

Kiitos palautteesta ja pahoitteluni käännösten puuttumisesta! Lisäämme ne mahdollisimman pian.

Tämä on erittäin hyvä ja kauan odotettu uudistus! Kiitos siitä! Monta asiaa eläkeläinen pystyy ja ehtii hoitamaan klo 9-14 välillä!

Aaamulla kuulin radion uutisista, että koululaisryhmät saavat käyttää HSL:n julkista liikennettä ILMAISEKSI klo 9 - 15. Miksi ihmeessä eläkeläisten pitää maksaa lipustaan 50 % ja ennen kaikkea, miksi eläkeläislipun käyttöaika on vain klo 9 - 14. Voisi ajatella, että meluavat koululaisryhmät täyttävät liikennevälineet eläkeläisiä tehokkaammin ja muita sinne ei sitten enää mahdukaan.

Ette ole kertoneet, että takuueläkeläisen alennusetu huononee. Tulkitsenko oikein sen pysyvän ennallaan, ts. alennus on voimassa vuorokauden ympäri.

Kun uudet vyöhyykkeet otetaan käyttöön, eläkeläisalennukset ovat kaikki 50 prosenttia. Kenenkään nyt alennusta saavan alennus ei siis laske.

Hyvä! Voin siis jatkossakin matkustaa alennuksella myös niinä aikoina, jolloin tavalliset 70-vuotiaat maksavat täyden lipun hinnan :)

Kun HSL-sivuilla omissa tiedoissa on jo sekä syntyaika että henkilökohtaisen matkakortin numero, niin eikö HSL pysty tekemään korttien päivitystä tältä pohjalta? Pitääkö tosiaan matkustaa keskustaan päivittämään kortti, joka juuri on vaihdettu uuteen versioon?

Valitettavasti päivitys ei onnistu muuten kuin palvelupisteessä asioimalla. Pahoittelemme tätä ylimääräistä vaivaa!

Miksi 70-alennuksen saa vain matkakortilla. Olen siirtynyt pelkästään mobiilimaksun käyttäjäksi, koska se on paljon kätevämpää. Ei ole mitään estettä, etteikö voisi asiakasryhmään lisätä aikuisen ja lapsen lisäksi yli 70-vuotias. Samalla tavalla lipuntarkastaja selvittää onko mobiilimaksaja oikeutettu kuulumaan ko. ryhmään.

70 vuotta täyttäneiden alennus tulee myöhemmin myös HSL-sovellukseen, mutta tarkkaa päivämäärää emme valitettavasti vielä osaa sanoa.

Kun saa kansaneläkkeen osana muuuta eläkettä ja HSL:alennusi on sen perustellaa 25%, niin päivittyykö tämäkin kortti automaattissesti 50%:in? Olen käsittänyt että tämä 25%;n alennus on kortti- ja henkilökohtainen.

Alennusoikeus päivittyy automaattisesti kortille, kun uudet vyöhykkeet otetaan käyttöön, joten sen takia ei tarvitse käydä palvelupisteessä.

Eläkeläisten laboratoriokäynnit ovat yleensä ennen klo 8 ja poliklinikkakäynnit vasta klo 14 paikkeilla, joten tämä Hsl: n rukkaama alennus ei useinkaan satu kohdilleen.
Teatterikäynnit ovat illalla ja samoin usein kyläillään vasta illalla.
Itseeni ei valitettavasti tämä alennusaika kohdistu useinkaan.

Tämä toimii Tampereella 60-vuotiaille.Miksi olemme eriarvoisia?

Nimimerkki Leidi täällä jo sivusikin aihetta: miksi Kevalta eläkettä saavat eivät saa alennusta, miksi vain Kela kelpaa?

Onko niin ettei tämä alennus ole käytettävissä Mobiililipun kanssa?

Alkuun alennusta saa vain HSL-kortilla ostettavista kausi-, arvo- ja lisävyöhykelipuista, mutta HSL-sovelluksen lippuvalikoimaa laajennetaan vaiheittain siten, että myös alennusliput saadaan sovellukseen. 

Nyt jo yli 70-vuotias on jo vaihtanut henkilökohtaisen matkakorttinsa uuteen siniseen korttiin viime vuonna. Vanhassa kortissahan oli jo tieto kortinhaltijan henkilöllisyydestä ja iästä. Ne tiedothan piti siirtyä uuteen siniseen korttiin.

Kysymys kuuluu:

Pitääkö siis 70-vuotiaiden kaikesta huolimatta käydä vielä kertaalleen päivittämässä henkilökohtaista sinistä matkakorttia uudelleen?

Valittettavasti näin on. Pahoittelen tätä ylimääräistä vaivaa! Asiakasryhmän päivittämisen tekniset edellytykset saatiin valmiiksi vasta viime viikolla.

Eläkeläiset, joilla EI ole vielä oikeutta eläkeläisalennukseen - mutta ovat täyttäneet 70v siis kuuluvat tähän "päiväryhmään".
Entäs jo alennusta saavat Kelan eläkeläiset? Oliko niin, että heillä jo oleva alennus on uudistusten jälkeen samansuuruinen kuin tämä 70v päivä-ale?
Eli jos saa NYT eläkeläisalennusta, EI tarvitse tätä päivitystä?

Kyllä, juuri niin. Jos saa nyt eläkeläisalennusta, ei tarvitse päivittää HSL-korttiaan. Uusien vyöhykkeiden  myötä nykyiset eläkeläisalennukset yhtenäistetään siten, että alennus on kaikille 50 %. Alennuksen myöntämisperusteisiin ei sinänsä tule muutoksia.

Tämä olisi tärkeä tieto päivittää kaikkeen asiasta tiedottamiseen. Siis koskeeko tämä nykyistä eläkeläisalennusta ( Kelan eläkettä ) saavaa vai eikö?! Ainakin jossain on aikaisemmin mainittu, että myös tuo nykyinen eläkeläisalennus muuttuisi uudistuksessa suuruudeltaan.

Nykyiset eläkeläisalennukset muuttuvat siten, että kaikkien ryhmien alennusprosentti on 50. Alennuksen myöntämisperusteett eivät muutu mitenkään, joten alennuksen saajien ei tarvitse päivittää HSL-korttiiaan vyöhykeuudistuksen takia. Tämä uusi alennus ei siis oikeastaan koske heitä, sillä he saavat tuon 50 prosentin alennuksen  kausi-, arvo- ja lisävyöhykelipuista muutenkin.

Minulle ei avaudu tämäntyyppinen alennuslippu, ei ikä- eikä aikarajan osalta. Iän osalta ymmärtäisin eläkeiän eli 63-68-v., jolloin tulot puolittuvat. Aikarajoitetta ei luonnollisestikaan pitäisi olla, koska sellaista ei ole muillakaan alennusryhmillä, saati lastenvaunujen kanssa maksutta kulkevillakaan. Ainoastaan osan asioinnin kuten kaupassakäynnin yms.
voi vapaasti itse päättää ja ajoittaa klo 9–14 aikavälille, mutta valtaosa matkustamisesta ajoittuu muuhun aikaan, iltapäivään ja iltaan, kulttuuri- ja harrastusmenot, vierailut (esim. työssäkäyvien tai koulussa olevien luo), terveys- ja lääkärikäynnit (usein otettava se aika, joka annetaan) yms.
Kun matkustaminen julkisilla tietyillä vyöhykkeillä on muutenkin hankaloitunut ja matkalippujen hintoja vielä nostetaan, edesauttaa tämäkin ratkaisu oman auton käytön entistä aktiivisempaa käyttöä.

Olen samaa mieltä siitä, että ikä ja toimeentulo eivät välttämättä liity toisiinsa. On täysin mahdollista, että on alle 70v ja tulot ovat pienemmät kuin 70v täyttäneellä.
Vastaavasti ei myöskään eläkelaitoksen nimi suoraan määrittele toimeentulotasoa, mutta tähänmennessä on silti saanut Hsl-matkalipuista eläkeläisalennuksen VAIN jos eläkelaitoksen nimi on Kela.

Ikä ja kellonaika alennusperusteena lienee takaa vähäisemmän määrän heitä, joille syntyy oikeus alennuksen saamiseen.
Mikäli todella pyrittäisiin tukemaan nimenomaan heikosti toimeentulevien matkustamista, alennusperuste pitäisi myöntää kk-ansion määrän mukaan - riippumatta iästä tai siitä onko eläkeläinen, palkkatyössä, työtön, sairas tai mikä nyt onkaan sosiaaliselta statukseltaan.

Eikö asiakas ryhmää ole saannut päivitettyä ennen tätä päivää?
Yli 70-vuotias äitini vaihtoi vanhan haltiakohtaisen matkakorttinsa kunnan palvelupisteessä tammikuun alussa uuteen ja hänelle kerrottiin että asiakasryhmä on päivitetty 70v alennusta varten eikä tarvitse tulla uudelleen.
Saimmeko palvelupisteestä väärää tietoa kun yllä lukee että asiakas ryhmän saa vasta nyt ja vain henkilökohtaiseen HSL korttiin?

Vaikuttaisi siltä, että olette valitettavasti saaneet virheellistä tietoa, sillä alennusta saa ainoastaan  henkilökohtaisella HSL-kortilla ostetuista arvo- ja lisävyöhykelipuista. Asian selvittämiseksi teidän kannattaisi ottaa puhelimitse yhteyttä asikaspalveluumme, puh. 09 4766 4000. Pahoittelen kovasti tätä ylimääräistä vaivaa!

Eikö sitten tarvita passia tai muuta henkilötodistusta.?
Ymmärtääkö maksupääte, jos vanhus matkustaa myös illalla?
Ei siis tarvita eri matkakortteja eläkeläisaikoina ja ruuhka-aikoina,vai?

Tätä olen odottanut jo 7 vuotta! Kiitos sille, jolle kiitos sitten kuuluukin :)

Sivut

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.