Eläkeläiset

Kuka voi saada alennusta?

Kelan maksamaa eläkettä saavat HSL-kuntien asukkaat voivat tietyin edellytyksin ostaa lippuja alennettuun hintaan. Alennus 50 prosenttia vastaavasta aikuisten lipun hinnasta ja sen voi saada henkilökohtaisella HSL-kortilla ostettavista kausi- ja arvolipuista sekä lisävyöhykelipuista. Alennusoikeus tallennetaan HSL-kortille palvelupisteessä. Alennusta saadakseen on asuttava vakituisesti HSL-alueella eli Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Siuntiossa, Keravalla, Sipoossa tai Tuusulassa.

Alennukseen ovat oikeutettuja:

  • Kelan maksamaa kansan- tai takuueläkettä saavat henkilöt
  • Kelan maksamaa määräaikaista työkyvyttömyyseläkettä eli kuntoutustukea saavat henkilöt

Nämä todistukset tarvitset, kun hankit eläkeläisen HSL-kortin palvelupisteestä

  • Kortin käyttäjän henkilötodistus (virallinen henkilökortti, passi, ajokortti, kuvallinen Kela-kortti)
  • Kelan antama, enintään kolme kuukautta vanha todistus kansaneläkkeen/takuueläkkeen/kuntoutustuen saamisesta. HSL-kortin päivittämiseen tarvitaan siis Kelan todistus, Kelan postittama päätös ei riitä.
  • TAI
  • Kelan kansaneläkkeensaajan kortti

Alennusoikeuden voimassaoloaika

Alennusoikeus on voimassa enintään kolme vuotta. Jos oikeus kansaneläkkeeseen tai takuueläkkeeseen on määräaikainen, asiakasryhmän voimassaolo päättyy Kelan todistuksessa olevan päivämäärän mukaan.

Sinun täytyy itse pitää huolta siitä, että HSL-kortillasi on oikea asiakasryhmä. Sen voi käydä päivittämässä palvelupisteessä.

Takaisin ylös