Päivitä HSL-sovelluksesi - lippuja uusille vyöhykkeille voi ostaa vain uudella versiolla

Jotta HSL-sovelluksella voi ostaa lippuja sen jälkeen, kun uudet vyöhykkeet tulevat käyttöön, sovelluksen on oltava päivitetty uuteen versioon. Puhelimen akku on pidettävä ladattuna, sillä uusilla vyöhykkeillä HSL-sovelluksella ostettu lippu pitää voida tarkastaa koko matkan ajan.

Kun HSL:n uuden vyöhykkeet tulevat käyttöön lauantaina 27.4. klo 4.30 alkaen, HSL-sovelluksella voi ostaa lippuja vain uudella eli versiolla 2.0. Osalla sovelluksen käyttäjistä on puhelimessaan automaattinen päivitys. Jos sitä ei ole, sovellus on käytävä päivittämässä uuteen versioon joko App Storesta iPhone-puhelimeen tai Google Play –sovelluskaupasta Android-puhelimeen.

HSL-sovelluksen matkustusehtoihin tulee muutos uusien vyöhykkeiden myötä. Jatkossa matkalippujen tarkastajan ja/tai konduktöörin on voitava tarkistaa lippu puhelimen näytöltä koko matkan ajan. Puhelimen akun latauksen on riitettävä tarkastukseen asti tai muuten lipuntarkastaja voi kirjoittaa tarkastusmaksun. HSL pyrkii estämään muutoksella liputta matkustamista, ja samalla lippukäytäntöä yhtenäistetään HSL-kortin kanssa: matkan aikana on oltava hallussa voimassa oleva matkalippu.

HSL-sovelluksen käyttöliittymä päivittyy, kun uudet vyöhykkeet tulevat käyttöön. Sovelluksen lipunostoon tulee uusi mistä-mihin-toiminto, joka kertoo, minkä vyöhykkeen lipun matkustaja tarvitsee. Myös Reittiopas kertoo haun yhteydessä, minkä vyöhykkeen lippu matkalla tarvitaan.

HSL-sovelluksella voi myös uusien vyöhykkeiden aikana ostaa lasten ja aikuisten kertalippuja, 1-7 vrk:n vuorokausilippuja sekä aikuisten ja opiskelijoiden 30 vuorokauden lippuja. Uutuutena lippuvalikoimaan tulee lisävyöhykelippu, jolla kausilipun käyttäjä voi laajentaa edullisesti matkustusaluettaan. Lisävyöhykelipun voi maksaa HSL-sovelluksella, jos myös kausilippu on ostettu sovellukseen.

Lisätietoja HSL-sovelluksesta: hsl.fi/sovellus

Lataa HSL-sovelluksen uusin versio Android-puhelimeen

Lataa HSL-sovelluksen uusin versio iPhone-puhelimeen

Kommentit

Varsinkin talvipakkasilla puhelimen akku saattaa huveta lyhyessäkin värjöttelyssä, uskaltaako sitä enään lipun hankkinut nousta pysäkiltä kyytiin jos on pelko ettei puhelin jaksa perille asti?????

Hinnat nousee, vaikka lyhyt matka Helsingin sisällä.
Kuusi pysäkkiä kertalipulla 2,8 euroa. Kallista on.

En osta lippuja, siirryn käyttämään sitten polkupyörää.

Kiitos HSL.

Mikäli puhelin, jolla mobiililippu on maksettu rikkoontuu ( tai akku loppuu ) ei siis tarkastaja pysty tietokannasta tsekkaan onko kyseisen puhelimen numerolla maksettu matkalippu voimassa ! Iso puute sovelluksessa.

Tarkoittaako tämä nyt sitä että vaikka lippu olisi voimassa (mobiili tai kortti) kun astun vaikka bussiin tai junaan, niin jos lippu vanhenee ennen matkan loppua voin myös saada sakot? Eli vaihtoaika todellisuudessa lyheneekin?

Uuden säännön myötä pitää HSL:n liikennevälineisiin, juniin, busseihin, ratikoihin jne tulla enemmän USB-aukkoja, jotta matkustajat pystyvät omalla kaapelilla lataamaan mobiililaitteitaan. Junissahan näitä on, ratikoista en tiedä, monessa uudessa bussissa on, muttei joka penkille, vaan vähän siellä sun täällä. HSL-sovelluksen paikannin vie puhelimesta virtaa, ja ihmiset saattavat olla liikkeellä koko päivän — ja tunnetusti mobiililaitteiden akut eivät mitään ikiliikkujia, varsinkaan pari vuoden käytön jälkeen. Liikenneväline on oiva paikka saada laitteen akkua ladattua.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.