Tikkurilassa, Myyrmäessä, Leinelässä ja Rekolassa liityntäpysäköinti maksutonta joukkoliikennelipun haltijoille

Voit pysäköidä Vantaan liityntäpysäköintialueilla Tikkurilan, Myyrmäen, Leinelän ja Rekolan juna-asemilla maksutta 12 tunnin ajan, jos sinulla on voimassa oleva joukkoliikennelippu. Muille pysäköinti maksaa 5 euroa. Muutos tulee voimaan maanantaina 13.1.

Sinun pitää syöttää pysäköintiautomaattiin autosi rekisteritunnus ja näyttää joukkoliikennelippusi QR-lukulaitteelle tai kortinlukijalle. Saat automaatista lipukkeen, jota ei kuitenkaan tarvitse viedä esille autoon, sillä pysäköinninvalvonta pystyy tarkastamaan pysäköintioikeuden automaattiin antamasi rekisteritunnuksen perusteella.

Ilman joukkoliikennelippua pysäköinti maksaa viisi euroa. Myös tässä tapauksessa enimmäispysäköintiaika on 12 tuntia. Maksun voi suorittaa joko maksukortilla pysäköintiautomaatilla tai Easyparkin, Parkmanin, eParkingin tai Moovyn mobiilisovelluksilla.

Muutos tehdään, jotta liityntäpysäköintialueet saadaan paremmin niiden käyttöön, jotka jatkavat matkaansa joukkoliikenteellä. Näin pysäköintipaikat riittävät paremmin ja liityntäpysäköijä saa paikan todennäköisemmin. 

Lue lisää liityntäpysäköinnistä >

Kommentit

"Sinun pitää syöttää pysäköintiautomaattiin autosi rekisteritunnus ja näyttää joukkoliikennelippusi"
"...pysäköinninvalvonta pystyy tarkastamaan pysäköintioikeuden... rekisteritunnuksen perusteella"

Kerätäänkö tästä tapahtumasta jotain rekisteritietoa, ja jos kerätään niin mitä? Kauanko tietoja säilytetään, mihin niitä käytetään ja kenelle luovutetaan? Mitä hakuja tietoihin voidaan tehdä... ja mikä lakiperuste ko. tietojen käsittelylle ylipäänsä on?

Auton rekisteritunnus ja lipun tunnistetiedot ovat varmaankin henkilötietoja, joiden käsittelystä säädetään laissa. HSL:n kaltainen julkinen organisaatio tarvitsee joka tapauksessa lakiperusteen henkilötietojen käsittelylle.

Voisipa olla sellaistakin mieltä, että rekisterinumeron syöttäminen ei ole ollenkaan välttämätöntä. Pysäköintioikeuden kun voi vallan mainiosti osoittaa juuri automaatin tulostamalla lipukkeella.

HSL ei kerää automaatilta mitään tietoja, mutta kysäisemme asiaa yhteistyökumppanilta eli Vantaan kaupungilta ja palaan asiaan.

Ei se ilmeisesti minnekään tallennu... Parkkisakot olin saanut toimittuani ohjeen mukaan, rekkarin syötin ja 12h pysäköinti kausilipulla.
Eikä näitä kommenttejakaan täältä kukaan lue.

Mukavaa kun liityntäpysäköinnissä on nyt paremmin tilaa. Muut kuin joukkoliikenteen käyttäjät jättävät nyt autonsa hiekkakentälle.

Muutama ehdotus/toive automaattien käytön sujuvoittamiseksi:

1) Mahdollisuus hoitaa pysäköinti VR:n ja HSL:n sovelluksista, jos on jommassa kummassa voimassa oleva lippu.

2) Turha kysymys lipun näyttämisen jälkeen pois. Tottakai haluan ilmaisen pysäköinnin kun olen kerran lippuni jo näyttänyt. Tuskin kukaan haluaa siinä vaiheessa maksaa? (Monet näköjään jättävät vastaamatta tähän ja kuitin tulostukseen ja kävelevät pois, jolloin prosessi ei mene loppuun asti, ellei seuraava automaatin käyttäjä klikkaile niitä loppuun.)

3) Lopussa oleva kuitin tulostus -kysymys ainakin joukkoliikennelipulla matkustavilta pois niin saadaan yksi turha vaihe pois. Jos mahdollisuus lappusen tulostukseen on pakko olla, voisi se olla mieluummin checkbox-tyyppinen valinta jossain aiemmassa ruudussa, jolloin ylimääräistä valintaa ei tarvitse tehdä, jos ei tarvitse turhaa paperinpalaa.

4) Mahdollisuus syöttää auton rekisterinumero QR-koodin avulla, kun kerran QR-lukija on jo olemassa. Olisi paljon helpompi näyttää QR-koodi paperilta kuin näppäillä kohtalaisen hankalalla/hitaalla on-screen-näppäimistöllä.

Ei vissiin ole tulostuskysymys turha kun ilman tulostetta näkyy tulevan parkkisakot...
Ilmeisesti nämä parannusehdotukset kannattaa laittaa jonnekin muualle, koska täällä niitä ei ilmeisesti kukaan lue.

Ei vissiin ole tulostuskysymys turha kun ilman tulostetta näkyy tulevan parkkisakot...
Ilmeisesti nämä parannusehdotukset kannattaa laittaa jonnekin muualle, koska täällä niitä ei ilmeisesti kukaan lue.

Tässä asiassa kannattaa olla yhteydessä HKL:ään, joka vastaa Helsingin liityntäpysäköintialueista.

Voiko noita äppejä käyttää 12h maksuttoman pysäköinnin tallentamiseen?

Mitä äppejä tarkoitat ja mitä tarkoitat tallentamisella? Maksuttomaan pysäköintiin tarvitset joukkoliikennelipun.

Kyllä. Ja maksuttoman pysäköinnin saadakseni jonotan maksulaitteelle. Tämän voisi ehkä tehdä jollain äpillä? Jos tämä ei ole mahdollista niin maksulaitetta ehkä voisi yksinkertaistaa? Maksulaitteessa pysäköinnin rekisteröinnissä on ainakin yksi turha vaihe, joukkoliikennelipun lukemisen jälkeen laite voisi kysyä suoraan haluanko tulostetun kuitin vai ei, nyt ennen sitä on vielä yksi välivaihe, jossa käytännössä todetaan 12 h ilmainen pysäköinti. Laite on hidas, pysäköinnin rekisteröinti monivaiheinen ja laitteita on niukanlaisesti --> jonottelemme siellä niille laitteille.

Niukalta vaikuttaa automaattien määrä Tikkurilassa ja moniportainen ja hidas on maksulaitteen toiminta --> jonoa tulee laitteille!

Miten täytyy toimia, kun on arvoa matkakortilla? Työnantajan etuna Eazybreak-setelit.
Ei ole matkalippua vielä siinä vaiheessa, kun jätän autoa parkkiin.

Jos sinulla on arvoa HSL-kortillasi, ostat sillä pysäköintiautomaatin vieressä olevalta kortinlukijalta HSL:n lipun. Sen jälkeen tieto voimassa olevasta lipusta menee pysäköintiautomaatille ja saat ilmaisen pysäköintioikeuden.

Saisiko tällaisen järjestelyn myös Itä-Helsingin liityntäpysäköintiin (Puotila, Itäkeskus, Siilitie, Herttoniemi)?

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.