Liityntäpysäköinti

Liityntäpysäköinti on joukkoliikenteen asiakkaille tarkoitettu pysäköinti. Pysäköintiin varatut alueet sijaitsevat joukkoliikenteen pysäkkien ja asemien lähellä. Auton voi jättää parkkiin, ja jatkaa matkaa metrolla, junalla, linja-autolla tai raitiovaunulla. Liityntäpysäköinti on tarkoitettu työpäivän mittaiseen pysäköintiin, ja suurimmassa osassa pysäköintialueita pysäköinnin aikarajoitus on 12 tai 24 tuntia.

Joukkoliikenteen lipun hankkineille pysäköinti on joko maksutonta tai siitä peritään muutaman euron maksu. Maksullisilla alueilla sisäänajon yhteydessä leimataan kausi- tai arvolippu matkakortinlukijalla ja pysäköinti maksetaan pysäköintiautomaatilla käteisellä tai luottokortilla. Joillakin alueilla ainoana maksutapana on käteinen. Huomaathan, että HSL-sovelluksella ostetut mobiililiput eivät toistaiseksi kelpaa liityntäpysäköinnissä.

Maksulliset alueet ovat yleensä puomillisia. Niissä saa liityntäpysäköidä 10-12 tunnin ajan 1-4 euron maksua vastaan. Pysäköintihalleissa toimitaan usein seuraavasti:

  • Näytä aikuisten matkakortti kortinlukijalle. Kortilla täytyy olla voimassa oleva kausi- tai arvolippu. Arvolipun voit ostaa lukijalta.
  • Ota pysäköintilippu. Voit tarvita sitä pääsylippuna siirtyäksesi siihen kerrokseen, jossa liityntäpysäköinti sijaitsee.
  • Seuraa opasteita ja ohjeita.
  • Jätä lippu näkyville auton tuulilasin sisäpuolelle pysäköinnin ajaksi, jos niin on ohjeistettu.
  • Syötä pysäköintilippu pysäköinnin päätteeksi maksuautomaattiin ja maksa pysäköinti. Automaatin antamalla lipukkeella pääset ulos hallista.

Matkakortinlukijalla varustetut liityntäpysäköintialueet ovat Matinkylä, Niittykumpu, Urheilupuisto, Tapiola, Ruoholahti, Kalasatama ja Myllypuro (metroradan varrella) sekä Leppävaara, Martinlaakso ja Malmi (junaradan varrella).

Löydät pysäköintiin varatut alueet kartalta. Kun napsautat pistettä kartalla, saat näkyviin auto- ja pyöräpaikkojen määrän. Tarkenna kohteeseen -linkki zoomaa karttaa lähemmäs, jolloin saat näkyviin kaikki alueen auto- ja pyöräpaikat. Voit joutua napsauttamaan linkkiä useamman kerran ennen kuin alueet tulevat näkyviin. Autopaikat ovat merkitty vaaleansinisenä alueena ja pyöräpaikat pyörän kuvalla. Napsauta aluetta, jolloin voit tarkastella yksittäisen pysäköintialueen tietoja.

Näytä suurempi kartta