Liityntäpysäköinti

Liityntäpysäköinti on joukkoliikenteen asiakkaille tarkoitettu pysäköinti. Pysäköintiin varatut alueet sijaitsevat joukkoliikenteen asemien ja pysäkkien lähellä. Auton tai pyörän voi jättää parkkiin, ja jatkaa matkaa joukkoliikennevälineellä. Autojen liityntäpysäköinti on tarkoitettu työpäivän mittaiseen pysäköintiin, ja suurimmassa osassa pysäköintialueita pysäköinnin aikarajoitus on 12 tai 24 tuntia.

HSL:n lipun hankkineille pysäköinti on joko maksutonta tai siitä peritään muutaman euron maksu. Maksullisilla alueilla sisäänajon yhteydessä leimataan kausi- tai arvolippu matkakortinlukijalla ja pysäköinti maksetaan pysäköintiautomaatilla käteisellä tai luottokortilla. Huomaathan, että HSL-sovelluksella ostetut mobiililiput eivät toistaiseksi kelpaa liityntäpysäköinnissä.

Maksulliset alueet ovat yleensä puomillisia. Niissä saa liityntäpysäköidä 10-12 tunnin ajan 1-4 euron maksua vastaan.

Pysäköintihalleissa sinun tulee yleensä toimia seuraavasti:

  • Näytä HSL-kortti lukijalle. Kortin tulee olla henkilökohtainen tai haltijakohtainen HSL-kortti, jolle on ladattu kautta tai arvoa, tai kertakortti, johon on ladattu vuorokausilippu tai kertalippu. Arvolipun voit ostaa lukijalta.
  • Ota pysäköintilippu. Voit tarvita sitä pääsylippuna siirtyäksesi siihen kerrokseen, jossa liityntäpysäköinti sijaitsee.
  • Seuraa opasteita ja ohjeita.
  • Jätä lippu näkyville auton tuulilasin sisäpuolelle pysäköinnin ajaksi, jos niin on ohjeistettu.
  • Syötä pysäköintilippu pysäköinnin päätteeksi maksuautomaattiin ja maksa pysäköinti. Automaatin palauttamalla lipukkeella pääset ulos hallista.

Kortinlukijalla varustetut liityntäpysäköintialueet ovat Matinkylä, Niittykumpu, Urheilupuisto, Tapiola, Ruoholahti, Kalasatama ja Myllypuro (metroradan varrella),  Leppävaara, Martinlaakso ja Malmi (junaradan varrella) sekä Laajasalo. Ne ovat Martinlaaksoa lukuun ottamatta maksullisia. Muita maksullisia liityntäpysäköintialueita ovat Lauttasaari ja Velodromi, mutta niissä ei ole HSL:n lukijalaitteita.

Löydät pysäköintiin varatut alueet kartalta. Kun napsautat pistettä kartalla, saat näkyviin auto- ja pyöräpaikkojen määrän. Tarkenna kohteeseen -linkki zoomaa karttaa lähemmäs, jolloin saat näkyviin kaikki alueen auto- ja pyöräpaikat. Voit joutua napsauttamaan linkkiä useamman kerran ennen kuin alueet tulevat näkyviin. Autopaikat ovat merkitty vaaleansinisenä alueena ja pyöräpaikat pyörän kuvalla. Napsauta aluetta, jolloin voit tarkastella yksittäisen pysäköintialueen tietoja.

Näytä suurempi kartta