Liityntäpysäköinti

Liityntäpysäköinti on joukkoliikenteen asiakkaille tarkoitettu pysäköinti lähellä asemia tai pysäkkejä. Voit jättää pyörän tai auton parkkiin, ja jatkaa matkaa joukkoliikennevälineellä. Pyöräpysäköintiä ei pääsääntöisesti ole rajoitettu, ja se on maksutonta. Autojen liityntäpysäköinnin aikarajoitus on yleensä 10, 12 tai 24 tuntia. HSL-alueella on sekä maksuttomia että maksullisia autojen liityntäpysäköintialueita.

Jos sinulla on HSL:n lippu, auton pysäköinti on joko maksutonta tai siitä peritään muutaman euron maksu. Maksullisilla alueilla sinun pitää näyttää aikuisten tai lasten voimassa oleva joukkoliikennelippu sisäänajossa tai pysäköinnin jälkeen. Lippu voi olla HSL-sovelluksen mobiililippu tai henkilökohtainen tai haltijakohtainen HSL-kortti, johon on ladattu kautta ja/tai arvoa, tai HSL:n kertakortti, johon on ladattu vuorokausilippu tai kertalippu. Pysäköintialueen pitää sijaita HSL-lippusi matkustusalueella. Maksat pysäköinnin  pysäköintiautomaatilla käteisellä tai maksukortilla. Osalla liityntäpysäköintipaikoista voit maksaa myös mobiilimaksulla.

Maksullisilla alueilla saat liityntäpysäköidä 10-12 tunnin ajan 1-4 euron maksua vastaan.

Seuraavilla liityntäpysäköintialueilla on HSL:n lipunlukulaitteet: Matinkylä, Niittykumpu, Urheilupuisto, Tapiola, Ruoholahti, Kalasatama ja Myllypuro (metroradan varrella), Leppävaara, Martinlaakso, Myyrmäki, Leinelä, Malmi, Tikkurila ja Rekola (junaradan varrella) sekä Laajasalo. Ne ovat Laajasaloa ja Martinlaaksoa lukuun ottamatta maksullisia. Myös Lauttasaari on maksullinen, mutta siellä ei ole HSL:n lukijalaitteita.

Tikkurilassa, Rekolassa, Leinelässä ja Myyrmäessä kelpaavat HSL:n lippujen lisäksi VR:n QR-koodillliset liput. Voit pysäköidä ilmaiseksi 12 tunnin ajan, jos sinulla on voimassa oleva HSL:n tai VR:n lippu. Ilman joukkoliikennelippua pysäköinti maksaa 5 euroa. 

Toimi liityntäpysäköinnissä näin

 1. Seuraa pysäköintialueen opasteita ja ohjeita. Osalla alueista joukkoliikenteen lippu tulee näyttää heti sisäänajossa, osalla vasta sen jälkeen, kun olet pysäköinyt autosi.
 2. Näytä voimassa oleva HSL-kortti tai kertakortti kortinlukijalle tai HSL-sovelluksen tarkastajan tilasta löytyvä QR-koodi QR-lukijalle. HSL-kortin pitää olla henkilökohtainen tai haltijakohtainen, jolle on ladattu kautta tai arvoa, tai kertakortti, johon on ladattu vuorokausilippu tai kertalippu. Arvolipun voit ostaa kortinlukijalta. HSL-sovelluksessa tulee olla voimassa oleva aikuisten tai lasten kerta-, vuorokausi- tai kausilippu.
 3. Kun olet näyttänyt joukkoliikennelipun lukijalle, seuraa pysäköintiautomaatin näyttöä ja toimi sen ohjeiden mukaan.
 4. Joissakin pysäköintihalleissa sinun pitää maksaa pysäköinti pysäköintiautomaatille etukäteen.
 5. Ota pysäköintilippu. Voit tarvita sitä pääsylippuna, kun siirryt siihen kerrokseen, jossa liityntäpysäköinti sijaitsee.
 6. Jätä lippu näkyville auton tuulilasin sisäpuolelle pysäköinnin ajaksi, jos niin on ohjeistettu. Jos pysäköintiautomaatti on pyytänyt syöttämään autosi rekisterinumeron, lippua ei tarvitse laittaa näkyville autoon.
 7. Lähtiessäsi syötä pysäköintilippu maksuautomaattiin ja maksa pysäköinti, jos maksua ei vaadittu etukäteen. Automaatin palauttamalla lipukkeella pääset ulos hallista.

Toimi Vantaan liityntäpysäköintialueilla näin 

Voit pysäköidä ilmaiseksi 12 tunnin ajan, jos sinulla on voimassa oleva HSL:n tai VR:n lippu (VR:n lipun lähtöaseman pitää olla sama kuin liityntäpysäköinnin asema, lue lisää VR:n liityntäpysäköintiedusta). Ilman joukkoliikennelippua pysäköinti maksaa 5 euroa.

 1. Pysäköi autosi.
 2. Näppäile autosi rekisteritunnus pysäköintiautomaattiin ilman väliviivaa, esim. ABC123, ja vahvista rekisterinumero vielä näytön "Vahvista"-painikkeesta.
 3. Valitse automaatilta "liityntäpysäköinti HSL:n tai VR:n lipulla" tai "liityntäpysäköinti kertamaksulla".
 4. Jos valitsit "liityntäpysäköinti HSL:n tai VR:n lipulla" ja sinulla on HSL:n tai VR:n mobiilippu tai muu VR:n QR-koodillinen lippu, näytä lipun QR-koodi QR-lukijalle. HSL-sovelluksen lipun QR-koodi löytyy lipuntarkastajan tilasta.
 5. QR-lukija näyttää lukualueen sisällä vihreää valoa ja välittää tiedon pysäköintiautomaatille, jos lippu on hyväksytty. QR-lukija näyttää punaista valoa, jos lippu ei kelpaa.
 6. Jos sinulla on voimassa oleva kausilippu HSL-kortilla tai kertakortti, näytä kortti kortinlukijalle.
 7. Jos sinulla on HSL-kortilla arvoa, osta sillä kortinlukijalta arvolippu.
 8. Tieto ostetusta arvolipusta tai voimassa olevan kausilipun tai kertakortin näyttämisestä välittyy pysäköintiautomaatille.
 9. Jos valitsit "liityntäpysäköinti kertamaksulla", maksa 5 euron kertamaksu automaattiin. Voit maksaa pysäköinnin joko maksukortilla tai mobiilisovelluksella, jolloin sovelluksen tarjoaja voi periä lisäksi palvelumaksun.
 10. Pysäköintiautomaatti ilmoittaa hyväksytystä HSL:n tai VR:n lipusta tai maksukortilla tai mobiilisovelluksella maksetusta pysäköinnistä. Tämän jälkeen paina vielä "12 h ilmainen pysäköinti" -painiketta.
 11. Lopuksi pysäköintiautomaatti kysyy, tulostetaanko kuitti, jossa näkyy pysäköintiaika ja mahdolliset veloitukset. Kuittia ei tarvitse viedä auton tuulilasiin.

HSL:n liityntäpysäköintialueet kartalla

Löydät pysäköintiin varatut alueet alla olevalta kartalta. Kun napsautat pistettä kartalla, saat näkyviin auto- ja pyöräpaikkojen määrän.

Tarkenna kohteeseen -linkki zoomaa karttaa lähemmäs, jolloin saat näkyviin kaikki alueen auto- ja pyöräpaikat sekä liityntäpysäköinnin hinnan. Voit joutua napsauttamaan linkkiä useamman kerran ennen kuin alueet tulevat näkyviin. Autopaikat ovat merkitty vaaleansinisenä alueena ja pyöräpaikat pyörän kuvalla. Napsauta aluetta, jolloin voit tarkastella yksittäisen pysäköintialueen tietoja.

Liityntäpysäköintialueet on merkitty myös Reittioppaan selainversioon. Ne tulevat näkyville, kun zoomaat karttaa isommaksi. Klikkaamalla liityntäpysäköintialueen tunnusta P + auto näet, kuinka monta autopaikkaa siellä on. Joistakin liityntäpysäköintitiloista voidaan välittää myös reaaliaikaista tietoa vapaana olevien paikkojen määrästä. Saat liityntäpysäköinnin osaksi reititystä, kun valitset kulkumuodoksi auton kuvakkeen.

Näytä suurempi kartta