Liityntäpysäköinti

Liityntäpysäköinti on kätevä tapa välttää Helsingin keskustan liikenneruuhkat. Pysäköintiin varatut alueet sijaitsevat joukkoliikenteen pysäkkien ja asemien lähellä. Auton voi jättää parkkiin, ja jatkaa matkaa metrolla, linja-autolla, raitiovaunulla tai lähiliikenteen junalla. Liityntäpysäköinti on tarkoitettu työpäivän mittaiseen pysäköintiin, ja suurimmassa osassa pysäköintialueita pysäköinnin aikarajoitus on 12 tai 24 tuntia.

Joukkoliikenteen lipun hankkineille pysäköinti on joko maksutonta tai siitä peritään muutaman euron maksu. Maksullisilla alueilla pysäköintimaksu suoritetaan siten, että ensin leimataan kausi- tai arvolippu matkakortinlukijalla ja tämän jälkeen voidaan ostaa lippuautomaatista liityntäpysäköintilippu käteisellä tai luottokortilla. Osassa alueista ainoana maksutapana on käteinen. Huomaathan, että HSL-sovelluksella ostetut mobiililiput eivät toistaiseksi kelpaa liityntäpysäköinnissä.

Löydät pysäköintiin varatut alueet kartalta. Kun napsautat pistettä kartalla, saat näkyviin auto- ja pyöräpaikkojen määrän. Tarkenna kohteeseen -linkki zoomaa karttaa lähemmäs, jolloin saat näkyviin kaikki alueen auto- ja pyöräpaikat. Voit joutua napsauttamaan linkkiä useamman kerran ennen kuin alueet tulevat näkyviin. Autopaikat ovat merkitty vaaleansinisenä alueena ja pyöräpaikat pyörän kuvalla. Napsauta aluetta, jolloin voit tarkastella yksittäisen pysäköintialueen tietoja.

Näytä suurempi kartta