Näin työasiointisaldo toimii

Työmatkaedusta työasiointimatkoihin

HSL -työasiointimatkojen ensimmäisessä versiossa ei ole mahdollista antaa samalle henkilölle sekä työmatkaetua että työasiointimatkoja.

Jos henkilö, jolla on käytössään työmatkaetu (jatkuva kausilippu tai joustava saldo) haluaa ottaa työasiointimatkat käyttöönsä -  toimi näin. 

Lopeta henkilön työmatkaetu lopeta etu -painikkeella. Älä käytä muokkaa edun voimassaolo-painiketta tai valitse päivämäärää. 

Lähetä tämän jälkeen henkilölle uusi kutsu HSL-työasiointimatkojen käyttöönottoon. 

Valitsemasi summa on heti työntekijän käytettävissä

Valitse myönnettävän saldon määrä. Jos haluat antaa muun summan kuin esivalinnassa on tarjolla, valitse muu ja syötä summa käsin. 

Saldo on työntekijän käytettävissä heti tai asettamasi edun voimassaoloajan alettua. Jos asetat saldon alkamisajankohdan tai käytössänne on kuukausisaldo ks. seuraavat ohjeet.

Myönnä saldo määräajalle

Jos haluat myöntää joustavaa saldoa lyhyemmäksi ajaksi ja/tai valita saldon voimassaolon alkamiselle jonkin toisen päivän kuin kuluvan päivän - toimi näin. 

1. Laita ruksi kohtaan "Valitse edun alkamis/päättymispäivä"

2. Valitse kalenterinäkymästä edun alkamis- ja/tai päättymispäivä. 

Saldon nollautuminen

Käyttämätön saldo nollautuu automaattisesti vuoden vaihteessa. Sinun tulee asettaa uusi saldo voimaan seuraavan vuoden alussa. 

Sovi käytännöistä

Muista sopia työntekijän kanssa yhdessä, miten Työasiointimatkoihin tarkoitettuja lippuja saa ostaa saldolla. Työntekijä kirjoittaa HSL-sovelluksessa lipun oston yhteydessä matkan selitteen työnantajan ohjeistuksen mukaisesti.  

Voit jälkeenpäin katsoa edunsaajan tiedoista, miten työntekijäsi on ostanut Työasiointimatkalippuja. Näet ostolistauksesta ja Ostot-raportilta työntekijäsi ostamat liput, ostoajankohdan sekä työntekijän kirjoittaman matkan selitteen.