Metrolla pääsee nyt myös Matinkylästä Kivenlahteen asti

Metroliikenne Matinkylästä Kivenlahteen käynnistyi lauantaina 3.12. Vaihdoton yhteys läntisestä Espoosta Helsingin keskustaan on metron jatkumisen ansiosta entistä useampien ulottuvilla. Metro ja tulevat uudet bussireitit parantavat yhteyksiä sekä Espoon sisällä että Espoon ja Helsingin välillä.

Näin metro palvelee

Metron uuden osuuden auettua junat kulkevat viiden uuden aseman kautta. Asemat ovat Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti.

Arkisin ruuhka-aikoina metrolla pääsee Matinkylästä Kivenlahteen kuuden minuutin välein. Asemat ovat merkittäviä vaihtopaikkoja, joten kaikilla uusilla asemilla on tarjolla liityntäpysäköintiä sekä autoille että polkupyörille. 

Osta lippusi ennakkoon

Osta liput helposti HSL-sovelluksesta ja maksa kätevästi maksukortillasi. HSL-sovelluksen Reittiopas neuvoo sinulle parhaat reitit ja kertoo, minkä lipun tarvitset. Näet sovelluksesta myös ajankohtaiset joukkoliikenneuutiset. Voit ostaa lippuja etukäteen myös esimerkiksi R-kioskeista, S-ryhmän kaupoista ja Matinkylän asiointipisteestä.

Kuvassa on matkapuhelin, johon on ladattu HSL:n mobiililippu

Uudet asemat sijaitsevat C-vyöhykkeellä

Metron uuden osuuden asemat (Finnoo, kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti) sijaitsevat C-vyöhykkeellä. Matinkylä on B-vyöhykkeen viimeinen asema. Espoon sisäisille matkoille riittää BC-lippu. Jos matkan alku tai loppu on Helsingissä, matkaan tarvitaan ABC-lippu.

Lue lisää vyöhykkeistä

Lue lisää matkalipuista

Metro muuttaa läntisen Espoon bussiliikennettä helmikuusta 2023 alkaen

Läntisen Espoon bussiliikenne jatkuu ennallaan noin kaksi kuukautta sen jälkeen, kun metro on alkanut kulkea Kivenlahteen asti. Uusi liityntälinjasto tulee käyttöön 6. helmikuuta 2023.

Bussilinjasto uudistuu vaiheittain, sillä uudet runkolinjat 520 ja 530 lähtevät liikenteeseen elokuussa 2023.

Lue lisää uusista bussilinjoista

metrojuna sillalla

Metro on tärkeä osa toimivaa kaupunkia

Metro on investointi, joka mahdollistaa kestävän kaupungistumisen pitkälle tulevaisuuteen. Pitkän ajan ennusteen mukaan Espoon väestö kasvaa vuoteen 2062 mennessä noin 174 000 asukkaalla. Maan alle rakennettu metro tekee mahdolliseksi käyttää tilaa maan päällä tehokkaasti.

Laadukas ja sujuva joukkoliikenne luo edellytykset kasvulle, joka on kestävää sekä talouden että ympäristön kannalta.

Metro on myös tärkeä osa Helsingin seudun joukkoliikenteen runkoverkkoa, joka kattaa kaikki Helsingin seudun tärkeät keskukset ja jossa sinun on sujuvaa matkustaa tiheän liikenteen ja selkeiden reittien ansiosta.

Lue lisää runkoverkosta

On monta hyvää syytä matkustaa metrolla

Metrolla liikkuessasi säästät sekä energiaa, ympäristöä että lompakkoasi.  Lue lisää

Näin rakennettiin metron uusin osuus

Matinkylän ja Kivenlahden välille valmistui seitsemän kilometriä uutta ratalinjaa. Rakennustöiden valmistelu alkoi vuonna 2015.