Etelä-Espoon uusi bussilinjasto (metro Kivenlahteen)

Eteläisessä Espoossa ja Kirkkonummella kulkevien bussien reitit muuttuvat arviolta vuonna 2023, kun metroliikenne laajenee Matinkylästä Kivenlahteen. HSL:n hallitus päätti uusi linjoista kokouksessaan 25.5.2021.

Lue lisää uusista linjoista tiedotteestamme.

Lisätietoa suunnittelun taustoista blogissamme

Voit tutustua suunnittelun taustoihin ja siitä käytyyn keskusteluun linjastosuunnitelmalle perustetussa blogissa (linkki vie sivuston ulkopuolelle).

Uusi linjasto suunniteltiin yhdessä asiakkaiden kanssa

Tiivis asukasvuorovaikutus ja sidosryhmäyhteistyö ovat olleet osa suunnitteluprojektia sen alusta loppuun asti. Suunnittelu alkoi liikkumiskyselyllä elokuussa 2020, ja sen jälkeen järjestimme muun muassa asukastyöpajoja ja suunnittelimme linjoja yhdessä teidän kanssanne suunnitelmalle perustetussa blogissa.

Metron laajeneminen uusien linjojen taustalla

Metro laajenee viidellä uudella asemalla: ne ovat Finnoo, Kaitaa, Soukka, Kivenlahti ja Espoonlahti. Asemien avautuminen vaikuttaa merkittävästi liikkumiseen ja liityntäyhteyksiin alueella. Tavoitteenamme on ollut kehittää liityntälinjoja sujuvammiksi ja matkustajia paremmin palveleviksi. Suunnittelussa olemme huomioineet tietenkin myös Espoon sisäiset yhteydet esimerkiksi Suur-Espoonlahden alueelta muihin tärkeisiin aluekeskuksiin. Lisäksi kokonaisuuteen liittyvät Kauklahden ja Suur-Espoonlahden väliset yhteydet, kun rakentaminen alueella lisääntyy.

Linjaston suunnittelussa keskeisimpiä tavoitteita ovat olleet sujuvammat liityntäyhteydet, paremmat Espoon sisäiset yhteydet ja vastaaminen kehittyvien alueiden palvelutarpeisiin. 

Metron liikennöinti Kivenlahteen käynnistyy aikataulun mukaan vuonna 2023, jolloin myös bussilinjojen uudistukset tulevat voimaan.

Lisätietoa metron rakentamisesta Länsimetron verkkosivuilla.