Linjojen ja liikenteen suunnittelu

Suunnittelemme joukkoliikennettä yhdessä asiakkaiden kanssa. Tällä sivulla esittelemme ajankohtaiset linjastosuunnitelmat ja kerromme suunnittelumme periaatteista. Tavoitteenamme on luoda kestävällä liikkumisella sujuva arki ja toimiva kaupunkiseutu sekä tarjota houkuttelevaa ja tehokasta joukkoliikennettä.

Käynnissä olevat linjastosuunnitelmat - nyt on aika vaikuttaa

Tapiolan ja Leppävaaran suunnitelma

Suunnittelemme uusia bussireittejä Tapiolaan ja Leppävaaraan. Pikaraitiotie 550 aloittaa liikennöinnin Itäkeskuksen ja Keilaniemen välillä vuonna 2024, ja se tuo muutoksia alueelle.

Laajasalon linjastosuunnitelma

Laadimme yhdessä Helsingin kaupungin kanssa nykyisen bussilinjaston kehittämissuunnitelman raitiovaunuliikenteen aloitukseen asti ja sen jälkeiseen aikaan vuosille 2022-2030.

Raitiovaunujen linjastosuunnitelma

Raitiovaunujen verkosto laajenee 2020-luvulla paljon. Myös uusia pikaraitioteitä rakennetaan - myös Helsingin rajojen ulkopuolella. Suunnittelemme muutoksia nykyisellekin rataverkolle.

Valmistuneita linjastosuunnitelmia

Kestävä kaupunki

Vuonna 2050 Helsingin seudulla ennustetaan asuvan 2 miljoonaa asukasta. Jotta ihmisten arki rullaisi ja elinkeinoelämä menestyisi, Helsingin seudun 14 kuntaa tekevät tiivistä yhteistyötä maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnittelussa. Me vastaamme tässä kokonaisuudessa liikennejärjestelmäsuunnitelmasta.

Lue lisää

Osallistu ja vaikuta!

Seuraa ajankohtaisia tutkimuksia ja valitse oma tapasi osallistua suunnitteluun ja palveluiden kehittämiseen.

Julkaisut

Tutustu HSL:n julkaisuihin vuosilta 2009-2020.