PÄIVITTYNYT: Tapiolan Helmakujalla työmaan takia poikkeuksia kulkureiteissä terminaaliin arkisin 23.6. asti

Tapiolan metroasemalle ja bussiterminaaliin Itätuulenkujalta johtava Helmakuja suljetaan 14.-23.6. arkipäivinä klo 8-18 läpikululta. Helmakujalla sijaitsevat metroaseman G- ja H-sisäänkäynnit sekä suora yhteys katutilasta bussiterminaalin laitureille 10-11. Kulku metroon ja bussiterminaaliin on sulkujen ajan käytössä muista sisäänkäynneistä rakennuksen toisilta laidoilta.

Päivitys 22.6.: Helmakuja käytössä normaalisti jälleen 24.6. alkaen.

Tapiolan metroasemalle ja bussiterminaaliin etelästä eli Itätuulenkujalta johtavan Helmakujan molemmat tasot suljetaan 14.-23.6 arkipäivinä klo 8-18 läpikululta. Sulkujen kesto on arviolta kesäkuun loppuun. Helmakujalla sijaitsevat metroaseman G- ja H-sisäänkäynnit. Alemmalta tasolta on myös suora yhteys katutilasta bussiterminaalin laitureille 10-11. Kulku metroon ja bussiterminaaliin on sulkujen ajan käytössä muista sisäänkäynneistä rakennuksen toisilta laidoilta.

Sulun syynä ovat Helmakujan viereisen talotyömaan paalutustyöt. Viikonloppuisin, arkipyhisin, iltaisin ja öisin kulkureitti on matkustajien käytössä normaalisti. Reitin varrella on erilliset opasteet vaihtoehtoisille kulkureiteille niinä aikoina, joina reitti on poissa käytöstä. Työt eivät vaikuta bussi- tai metroliikenteeseen eivätkä bussiterminaalin yöreitteihin.

Korvaavat yhteydet Itätuulenkujalta

Itätuulenkujan ylätasolta

Itätuulenkujan ja Helmakujan ylätason korvaava esteetön kulkuyhteys on Tuulikinsillan kautta. Helmakujalta reitti kulkee rakennustelineistä rakennettua käytävää pitkin kohti Tapionaukiota eli oikealle, kun katsot Helmakujaa pitkin kohti kauppakeskus AINOA:a.

Tuulikinsilta on kauppakeskuksen vieressä oleva aukio heti rakennustyömaan toisella puolella. Tuulikinsillalla kauppakeskusrakennuksen seinässä on erillinen ovi bussiterminaalin laitureille 1-7, jonka kautta pääset kulkemaan myös metroon ja laitureille 10-11.

Kulkureitit terminaalista metroon ja terminaalin toiselle puolelle ovat käytössä normaalisti.

Korvaava yhteys Itätuulenkujan alatasolta

Itätuulenkujan ja Helmakujan alatason korvaava esteetön kulkuyhteys on Pohjantien/Etelätuulentien suunnan kautta. Helmakujalta reitti kulkee rakennustelineistä rakennetun käytävän alapuolella kohti Pohjantietä eli vasemmalle, kun katsot Helmakujaa pitkin kohti kauppakeskus AINOA:a.

Itätuulenkujan ja Etelätuulentien risteyksessä ylitetään suojatie kauppakeskuksen suuntaan ja jatketaan kulkua rampille kohti kauppakeskusta ja pyöräparkkia (Merituulentori). Rampilta suoraan edessä on bussiterminaalin laitureille 10-11 vievä ovi ja hissiyhteys.

Kulkureitit terminaalista metroon ja terminaalin toiselle puolelle ovat käytössä normaalisti.

Korvaavat yhteydet Itätuulenkujalta kartalla

Korvaavat yhteydet Itätuulenkujalta Helmakujan terminaaliin ja metrolle sulkujen aikana. Paksut siniset viivat ovat korvaavat kulkuyhteydet. Punaisilla kenoviivoilla peitetty alue on suljettu Helmakuja. Korvaavat kulkuyhteydet kiertävät kauppakeskuksen viereiset työmaat rakennuksen toisille laidoille.

Reitit kartalla tekstien mukaisesti

 

Korvaava yhteys metrolta ja bussiterminaalin laitureilta 10-11 Itätuulenkujalle

Helpoin kulku kohti Itätuulenkujaa on bussiterminaalin laiturien 10-11 odotustilasta. Kulje silloin Helmakujan ovien sijaan saman tilan toisessa päädyssä olevilla hisseillä. Hissit sijaitsevat terminaalin WC-tilojen ja laiturin 10 vieressä syvennyksessä.

Hisseillä kulkuyhteys on Merituulentorin pyöräparkkiin (hissin merkinnöissä alempi uloskäyntitaso), josta suoraan ovelta vastapäätä lähtee ramppi kohti Etelätuulentien ja Itätuulenkujan risteystä.

Kulkureitit metrolta bussiterminaaliin ja muiden suuntien uloskäynnit ovat käytössä normaalisti.

Kuvassa kulku Helmakujalle bussiterminaalin laitureilta 10-11 eli Helmakujan alemmalle tasolle. Kulku töiden ajan odotustilan toisesta päädystä hisseillä..

Työmaan takia suljettuna oleva kulku Helmakujalle bussiterminaalin laitureilta 10-11 eli Helmakujan alemmalle tasolle. Kulku odotustilan toisesta päädystä, kuvasta oikealle.