Rautatientorin metroaseman laituritasolla kokeillaan uudenlaisia opasteita

Rautatientorin metroasemalla kokeillaan marraskuussa uudenlaisia laituriopasteita, jotka neuvovat matkustajia sujuvassa junaan nousemisessa. Uusilla opasteilla pyritään ohjaamaan matkustajien jakautumista laiturialueelle ja nopeuttamaan liikkumista metrojunien ovilla.

Rautatientorin metroasemalla kokeillaan 1.–14.11. uudenlaisia laituriopasteita. Kyseessä on HKL:n ja HSL:n yhteinen pilotti, jonka tarkoituksena on selvittää, minkälaisilla toimenpiteillä ja matkustajainformaatiolla liikkumista asemalla ja metrojunan ovilla olisi mahdollista sujuvoittaa.

Uusilla opasteilla pyritään ohjaamaan matkustajien jakautumista laiturialueelle ja nopeuttamaan matkustajien poistumista ja nousemista metrojunista.

Lattiatarroja asennetaan myöhemmin muillekin metroasemille, mikäli ne todetaan kokeilussa toimiviksi. Opasteiden toimivuutta seurataan muun muassa Rautatientorin asemaa käyttävien matkustajien haastatteluilla.

Vaikuta metron opasteisiin ja vastaa kyselyymme

Toivomme matkustajilta palautetta opasteista. Anna palautetta vastaamalla kyselyymme su 14.11. mennessä. Kyselyyn voit vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Kysely on päättynyt.

Kuva, jossa opastetarra on metrojunan ovella lattiassa. Opasteessa lukee kolmella kielellä teksti Päästä poistujat ensin ulos.