Metroliikenteen aikataulut muuttuvat ma 27.12.

Metroliikenteen aikataulut muuttuvat maanantaina 27.12. Muutokset vaikuttavat eniten ruuhka-ajan liikenteeseen, jossa valmistaudutaan uuden rataosuuden koeajoihin. Samalla muokataan Vuosaaren, Mellunmäen ja Kontulan liityntäbussien aikatauluja helpottamaan vaihtamista metron ja bussien välillä. Uudet aikataulut ovat saatavilla Reittioppaassa.

Metroliikenteen aikataulut muuttuvat maanantaina 27.12. Muutokset vaikuttavat eniten ruuhka-ajan liikenteeseen, jossa valmistaudutaan uuden rataosuuden koeajoihin. Samalla muokataan Vuosaaren, Mellunmäen ja Kontulan liityntäbussien aikatauluja helpottamaan vaihtamista metron ja bussien välillä.

Kaikki uudet aikataulut ovat saatavilla Reittioppaassa ja tulostettavien aikataulujen sivuillamme.

Ruuhka-ajan aikatauluissa muutoksia liikenteen tiheyteen

Metrot kulkevat ruuhka-aikoina eli ma-pe noin klo 7-9 ja 15-18 Mellunmäen, Vuosaaren ja Matinkylän haaroilla 6 minuutin välein. Metrolinjojen M1 ja M2 yhteinen vuoroväli Tapiolan ja Itäkeskuksen välillä on jatkossa 3 minuuttia. Nykyinen vuoroväli Tapiolan ja Itäkeskuksen välillä on ollut 2,5 minuuttia.

Muutos on tilapäinen ja johtuu koeajoista Kivenlahden uudella rataosuudella. Muutoksella varmistetaan liikenteen sujuvuus ja täsmällisyys käytössä olevalla rataosuudella.

Pienempiä muutoksia aikatauluihin varhaisaamuissa ja illoissa

Arkisin Itä-Helsingin pääteasemilta länteen lähtevillä metroilla 10 minuutin vuorovälit alkavat aamulla jo klo 5.20 alkaen ja 7,5 minuutin vuoroväliin taas siirrytään jo noin klo 17.40 alkaen.

Lauantaisin ja sunnuntaisin varhaisaamussa ja myöhäisillassa yksittäisten Tapiolasta alkavien ja Tapiolaan päättyvien lähtöjen reitti pitenee kulkemaan Matinkylästä alkaen tai Matinkylään asti.

Itä-Helsingin liityntälinjojen aikatauluihin muutoksia metron aikataulujen mukaan

Vuosaaren alueen bussilinjoilla 90 ja 96 sekä Mellunmäen/Kontulan alueen bussilinjoilla 94, 94A, 95, 97 ja 97V tehdään muutoksia arjen aikatauluissa. Muutoksissa tiettyjen lähtöjen aikataulut muuttuvat muutamilla minuuteilla.

Muutos tehdään, jotta bussien ja metron välinen vaihtaminen olisi sujuvaa.