Artic-pikaratikka kulkee 9.1. alkaen myös sunnuntaisin

Pääset Artic-pikaratikan kyytiin 9.1. alkaen myös sunnuntaisin. Vaunu kulkee linjatunnuksella 4S Kauppatorin ja Töölön väliä jatkossa siis viikon jokaisena päivänä.

Artic-pikaratikka kulkee koeliikenteessä viikon jokaisena päivänä. Tarkemmat aikataulut löydät Reittioppaastamme

Tunnistat vaunun turkoosista värityksestä. Lisäksi vaunu on tavanomaista kaupunkiratikkaa pidempi. Pikaratikassa on ohjaamo molemmissa päissä ja ovet molemmilla puolilla vaunua.

Pikaratikan on tilannut HKL ja sen on valmistanut Skoda Transtech Otanmäen tehtaalla Kajaanissa. Me olemme vastanneet vaunun muotoilusta ja ulkoasusta.

Helsingin seudun ensimmäinen pikaraitiovaunureitti on linja 550, joka korvaa nykyisen runkobussilinjan Itäkeskuksen ja Keilaniemen välillä. Myöhemmin pikaratikalla ajetaan muun muassa uusia Kruunusiltoja pitkin Laajasaloon sekä Vihdintien uudella pikaraitiotiellä.

Tietoja pikaratikasta

  • Pikaratikka on koko pituudeltaan matalalattiainen, esteetön raitiovaunu. Vaunun keskimoduulissa ei ole portaita eikä vaunussa ole lattiakallistuksia.
  • Innovatiivisen teli- ja korirakenteen ansiosta ilmastoidussa raitiovaunussa on 78 istumapaikkaa. Matkustajapaikkoja on yhteensä 214.

  • Pikaratikka on viisiosainen. Siinä on neljä kääntyvää teliä kuten alkuperäisessä Articissakin. Vaunun älykäs ohjausmekanismi mahdollistaa erittäin tilavan monitoimialueen vaunun keskelle. Alueelle mahtuu kuusi lastenvaunua tai kaksi isoa pyörätuolia. Keskiosassa on kaksi paikkaa opaskoiran tai lemmikin kanssa matkustavalle.
  • Pikaratikka on 34 metriä pitkä ja ajettavissa kahteen suuntaan.

Lue lisää vaunun tekniikasta