Muutoksia Sörnäisten metroaseman kulkureiteissä 2.1. alkaen

Sörnäisten metroaseman G-sisäänkäynti eli Hämeentien ja Helsinginkadun yhtymäkohdan porrassisäänkäynti suljetaan ma 2.1. perusparannuksen takia. Myös aiemmin suljettu Helsinginkadun ja Vaasanpuistikon (Vaasanaukion) välissä sijaitseva A-sisäänkäynti pysyy suljettuna. Voit vaihtaa metrosta Hakaniemen ja Brahenkentän suuntaan kulkeviin ratikoihin C-sisäänkäynnin kautta.

Sörnäisten metroaseman G-sisäänkäynti Hämeentien ja Helsinginkadun risteyksessä suljetaan maanantaina 2.1. perusparannuksen takia. G-sisäänkäynti on metroaseman lippuhallissa metrosta katsottuna toisiksi kaukaisin sisäänkäynti. G-sisäänkäynnillä on käytössä pelkät portaat.

Myös Helsinginkadun ja Vaasanpuistikon (Vaasanaukion) välissä sijaitseva jo elokuussa suljettu A-sisäänkäynti pysyy suljettuna vielä muutaman kuukauden ajan. A-sisäänkäynti on metroaseman lippuhallissa metrosta katsottuna ensimmäinen sisäänkäynti.

Lue lisää aseman perusparannuksesta aiemmasta tiedotteestamme.

Vaikutuksia kulkuyhteyksiin Brahenkentän ja Hakaniemen suuntiin

Kun Helsinginkadun varrelta sekä G- että A-sisäänkäynti ovat suljettuina samaan aikaan voit vaihtaa metrosta Hakaniemen, Kallion ja Töölön suunnan ratikoihin Hämeentien C-sisäänkäynnin kautta. C-sisäänkäynti on lippuhallissa järjestyksessä toinen uloskäyntivälikkö metrolta tullessa.

Myös hissiyhteys pysyy normaalisti käytössä B-sisäänkäynnillä Vaasanpuistikon ja Helsinginkadun välissä.

Aseman sisäänkäynnit ja lähialueen pysäkit kartalla

Hakaniemen suunnan ratikoiden käyttämä laituri 12 jää kartan kuvan ulkopuolelle. Laituri 12 on Hämeentiellä lähellä G-sisäänkäyntiä.

Katutasossa pääset suljetulta A-sisäänkäynniltä auki pysyvälle C-sisäänkäynnille kulkemalla rakennuksen sivun myötäisesti noin 60 metriä Vaasanpuistikon Helsinginkadun laitaa eteenpäin. Suljettavalta G-sisäänkäynniltä C-sisäänkäynnille taas pääset ylittämällä Helsinginkadun G-sisäänkäynnin vierestä ja jatkamalla Helsinginkadun suuntaisesti noin 30 metriä oikealle.

Aseman sisäänkäynnit 3D-kuvassa

Sisäänkäynnit 3D-kuvassa. Samat tiedot sisäänkäyntien järjestyksestä tiedotteen tekstissä.