Sörnäisten metroaseman lippuhallin perusparannus alkaa 2.8. – asema pysyy käytössä töiden ajan

Sörnäisten metroaseman lippuhallin perusparannus alkaa ma 2.8. Asema on käytössä koko remontin ajan. Työt tehdään osissa ja kerrallaan suljettuna on vain yksi sisäänkäynneistä ja yksi ulos vievistä hisseistä. Ensimmäisenä suljetaan Hämeentien puolen C-ovi 11.8. lähellä keskustaan ajavien bussien pysäkkiä. C-ovi pysyy suljettuna keväälle 2022 asti.

Sörnäisten metroaseman lippuhallin perusparannus alkaa maanantaina 2.8. Asema on matkustajien käytössä koko remontin ajan. Työt tehdään osissa ja kerrallaan suljettuna on vain yksi sisäänkäynneistä ja yksi ulos vievistä hisseistä.

Ensimmäisenä suljetaan Hämeentien puolen C-sisäänkäynti keskiviikkona 11.8. lähellä keskustaan ajavien bussien pysäkkiä (laituri 14). C-sisäänkäynti pysyy suljettuna keväälle 2022 asti. Sisäänkäyntien sulkemisen takia vaihtaminen Sörnäisissä metron ja muiden kulkuvälineiden välillä voi viedä normaalia enemmän aikaa.

Sörnäisten metroasema on otettu käyttöön vuonna 1984. Perusparannuksessa kohennetaan aseman ulkonäköä ja käytettävyyttä. Lisäksi tavoitteena on parantaa alueen turvallisuutta. Töistä vastaa Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos (HKL), joka omistaa Helsingin metroasemat.

Aseman katu- ja lippuhallitasojen tilat peruskorjataan kokonaan

Lippuhallissa uusitaan liiketilat, käytävän ja porraskäytävien pinnat sekä kiinteät kalusteet. Lisäksi parannetaan valaistusta. Töiden aikana myös aseman matkustajaopasteet uusitaan ja samalla lippuhallin lattiaan asennetaan näkövammaisten opasteet. Vaasanpuistikon puolen A- ja B-sisäänkäynneille asennetaan käyttöön äänimajakat.

Aseman A-sisäänkäynti Vaasanpuistikossa puretaan osittain ja rakennetaan uudelleen lasirakenteisena. G- ja E-sisäänkäyntien kaiteet ja pinnat uusitaan. Vaasanpuistikon B-sisäänkäynnillä uusitaan molemmat hissit. Myös metroaseman tilojen yläpuolisen vedeneristyksen uusiminen Vaasanpuistikossa tehdään loppuun. Osa vedeneristyksestä on tehty Hämeentien katuremontin yhteydessä jo aiemmin.

Arvion mukaan perusparannus valmistuu keväällä 2023. Työt eivät vaikuta metroliikenteeseen tai liikkumiseen aseman laituritasolla.


Aseman sisäänkäynnit 3D-kuvassa

Ensimmäisenä suljetaan C-sisäänkäynti Hämeentiellä keskiviikkona 11.8.

C-sisäänkäynti Hämeentien laidassa ei ole esteetön sisäänkäynti. Esteetön kulku B-sisäänkäynnillä eli hisseillä Vaasanpuistikon puolelta pysyy käytössä.