Lähimaksu koekäyttöön Suomenlinnan lautalla

Otamme lähimaksun koekäyttöön Suomenlinnan lautalla: lauttamatkalle voi ostaa kertalipun pankki- ja luottokortin lähimaksulla. Toukokuussa koekäyttö laajenee Länsiterminaalin raitiolinjoille 7 ja 9.

Lähimaksu on nopea, helppo ja turvallinen tapa ostaa lippu. Riittää, että näytät maksukorttia lukijalle, sen jälkeen voit nousta kyytiin. Lähimaksu palvelee erityisen hyvin Suomenlinnassa vierailevia matkailijoita, minkä vuoksi se on hyvä paikka koekäytölle.

Koekäytön aikana myynnissä on aikuisten AB-lippuja, jotka ovat voimassa 80 minuuttia. Liput kelpaavat vain Suomenlinnan lautalla. Lähimaksulla ostetulla lipulla ei voi vielä koekäytön aikana vaihtaa muihin joukkoliikennevälineisiin.

Katso ohjeet ja vinkit lähimaksun käyttöön

Testaamme koekäytön aikana maksuprosessin toimivuutta ja keräämme kokemuksia siitä, miten lipun ostaminen toimii asiakkaiden näkökulmasta. Jatkossa lähimaksu tulee käyttöön kaikessa HSL:n joukkoliikenteessä. Ennen sitä asemilla ja joukkoliikennevälineissä olevat lukijat vaihdetaan uusiin. Uudet lukijat asennetaan vuosien 2022 ja 2023 aikana.

Uudet kortinlukijat ovat osa meneillään olevaa laajaa Lipputilihanketta, jossa uudistamme lippuja ja maksamista. Tulevaisuudessa liput tallennetaan käyttäjätilille, ei enää suoraan HSL-sovellukseen tai HSL-kortille. Tieto matkan alkamisesta siirtyy taustajärjestelmään, kun näytät liikennevälineeseen noustessasi lukijalaitteelle tunnisteen. Tunniste voi olla älypuhelin tai HSL-kortti mutta myös pankki- tai luottokortti tai jokin muu tunniste, joka sinulla on muutenkin mukanasi.

Lippujen ja maksamisen uudistuksella tavoittelemme helppoa ja sujuvaa asiakaskokemusta, kustannustehokkuutta sekä lippuja, jotka sopivat koronanjälkeiseen matkustamiseen. Erityisen tärkeää on, että joukkoliikenne on vaivaton valinta myös vapaa-ajan matkoille.

Lisätietoa lähimaksusta hsl.fi:ssä

Katso video tulevaisuuden tilipohjaisesta matkustamisesta