Parannamme Siuntion joukkoliikenneyhteyksiä työmatkoilla syksyllä 2023

Siuntion joukkoliikenne paranee syksyllä 2023, kun liikenteeseen tulee nykyiseen verrattuna noin 20 lisävuoroa arkipäivisin. Tavoittelemme entistä suurempia matkustajamääriä työmatkoilla, kun bussit tarjoavat myös liityntäyhteyksiä junalle.

Muutoksen taustalla on se, että Siuntion kunnan omat sopimukset bussiliikenteestä päättyvät elokuussa 2023. Linjat siirtyvät meidän vastuullemme, sillä lain mukaan HSL vastaa jäsenkunnissaan joukkoliikenteen järjestämisestä. Siuntio liittyi HSL:n jäseneksi vuonna 2018.

Tähän mennessä Siuntion bussit ovat ajaneet lakisääteisiä koululais- ja palvelukuljetuksia, joita on voinut käyttää HSL:n lipulla. Nyt käynnistyvässä tarjouskilpailussa haemme Siuntion linjoille uutta liikennöitsijää. Samalla Siuntioon tulee aiempaa uudempia ja vähäpäästöisempiä busseja.

Datan perusteella Siuntiossa on joukkoliikenteen kasvupotentiaalia. Esimerkiksi junaliikenteen käyttäjämäärät ovat kasvaneet vuonna 2022 HSL-alueen asemista toiseksi eniten. Tänä vuonna Siuntiossa on ollut jopa 82 prosenttia enemmän matkustajia kuin vastaavaan aikaan vuonna 2021. Vain Lentoaseman aseman luvut ovat korkeampia, mitä selittää mm. ulkomaanmatkojen kasvanut määrä.

siuntio kuva.jpg