Toisen asteen opiskelija, voit hankkia koulumatkatukilipun kätevästi HSL-sovelluksella

Opiskeletko lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa? Onko Kela myöntänyt sinulle koulumatkatukea? Jos olet saanut tukipäätöksen Kelalta, voit hankkia HSL:n lipun kätevästi HSL-sovelluksessa tai ladata sen HSL-kortille palvelupisteessä.

Päivitetty 11.8.

Tee koulumatkatukihakemus OmaKelassa täällä. Tarvitset hakemuksen tekemiseen verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Kun olet saanut Kelalta sähköisen koulumatkatukilipun osto-oikeuden, voit ottaa lipun käyttöön suoraan HSL-sovelluksessa, sillä tieto osto-oikeudesta siirtyy sähköisesti HSL:lle. Sovellus kannattaa päivittää uusimpaan versioon (5.3.3) ennen lipun ostamista.

Voit ladata koulumatkatuetun lipun myös palvelupisteessä HSL-kortille. Ota mukaasi palvelupisteeseen henkilötodistus.

HSL-lipulla voit matkustaa niin usein kuin haluat lipun voimassaoloaikana niillä vyöhykkeillä, joille lippu on myönnetty. Vyöhykkeet määräytyvät opiskelu- ja asuinpaikkasi perusteella siten, että lippu kelpaa oppilaitoksen ja asuinpaikan välisillä matkoilla. Esimerkiksi jos asut C-vyöhykkeellä ja oppilaitos on A-vyöhykkeellä, koulumatkatukilippu kelpaa vyöhykkeillä ABC.

Lisätietoa HSL:n koulumatkatukilipuista: hsl.fi/koulumatkatuki
Lisätietoa HSL-sovelluksesta: hsl.fi/sovellus

Kelan myöntämä koulumatkatuki korvaa koulumatkojen kustannuksia. Sitä myönnetään toisen asteen oppilaitoksissa opiskeleville. Näitä oppilaitoksia ovat esimerkiksi lukiot ja ammatilliset oppilaitokset. Koulumatkatukea voi nyt hakea verkkohakemuksella OmaKelassa.

Lisätietoa koulumatkatuesta ja sen hakemisesta Kelan sivuilta.