Kruunuvuorenrannan lauttalinjalle uusi alus maanantaina 2.10.

Kruunuvuorenrannan lauttalinjalle tulee maanantaista 2.10. alkaen uusi alus: M/S Emma. M/S Emma liikennöi reitillä näillä näkymin lokakuun loppuun asti.

M/S Emma on kapasiteetiltaan huomattavasti isompi, kuin nyt käytössä ollut M/S Amiraali. M/S Emma -lauttaan mahtuu jopa 216 matkustajaa. Alakannella istumapaikkoja on 106 henkilölle ja yläkannella terassipöytäpaikat 110 henkilölle.

Laajasalon Kruunuvuorenrannan ja Kruunuhaan Meritullintorin välinen lauttaliikenne alkoi 1.5.2023. Tähän mennessä lautalla on ollut matkustajia yli 116 000. Keskimäärin lautalla on ollut lähes 30 000 käyttäjää kuukaudessa. 

Lauttareitti on kerännyt kiitosta matkustajilta. HSL tutki liikenteen suosiota elokuussa, ja vastaajista 94% piti lauttaa mukavana. Suurin osa koki sen myös nopeuttavan matkantekoa.

Lautan aikataulut ja reitti löytyvät Reittioppaasta. Lauttamatka kestää yhteen suuntaan noin 20 minuuttia, ja lautta kulkee kesällä kaikkina päivinä ja talvella arkisin noin kello 7–22. Vuoroväli on noin 50 minuuttia. Talviviikonloppuisin lautta kulkee noin kello 10–18. Lauttamatkalle käy AB-vyöhykkeet sisältävä lippu. 

Lauttalinjan talviliikennekausi alkaa arviolta marraskuun alussa, jolloin liikennöinnin aloittaa M/S Tor. 

Lauttaliikenteen järjestää Kaupunkiliikenne Oy:n tytäryhtiö Suomenlinnan liikenne Oy. Operointia hoitavat yhteistyössä helsinkiläiset Sun Ferry ja JT-Line. Liikennöintiä jatketaan enintään Kruunusiltojen valmistumiseen asti.