Koekäytön suosio toi sarjalipun osaksi lippuvalikoimaa

Sarjalippuja on myyty koekäytön alun jälkeen eli toukokuusta 2023 yli 9 miljoonalla eurolla. Tammikuussa sarjalipun kuukausimyynti oli 1,4 miljoonan euroa, mikä vastaa lähes 17 prosenttia sovelluksella ostetuista aikuisten kertalipuista. Luvuissa on mukana arvonlisävero.

Uusi lippu rinnastuu monin tavoin kausilippuun: sitä käytetään eniten työmatkaliikkumiseen ja myynti painottuu vahvasti AB-alueelle. Käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä lippuun: sen koetaan vastaavan todellisiin liikkumistarpeisiin.

Sarjalipun koekäyttö oli ensimmäinen kokeilu, jossa otimme uuden lipun valikoimiimme koekäytön hyvien kokemusten perusteelle. Koska päätös tehtiin lipun käytön perusteella, kiitos siitä kuuluu kaikille teille sarjalippua käyttäneille!

Teknisistä syistä toimme sarjalipun koekäyttöön vain HSL-sovellukseen. Myös jatkossa teemme lippukokeiluja, jotka kohdennetaan rajatulle käyttäjäjoukolle, jotta voimme pitää teknisen kynnyksen kokeiluille matalana. Ennen päätöstä uudenlaisten lippujen käyttöönotosta teemme aina tarkat analyysit kokeiltavan ratkaisun vaikutuksista, sillä tavoitteena on lisätä joukkoliikenteen käyttöä.

Sarjalippu on toistaiseksi myynnissä koekäytön aikaisin ominaisuuksin ja siis tarjolla vain aikuisille HSL-sovelluksessa. Tarkastelemme kevään aikana mahdollisuuksia tehdä muutoksia lipun ominaisuuksiin asiakaspalautteissa esitettyjen toiveiden pohjalta.