Demonstration påverkar spårvagnstrafiken på fredag 6.5 fr.o.m. kl. 16

En demonstration som ordnas i Helsingfors centrum påverkar spårvagnstrafiken fredagen den 6 maj från och med kl. 16. Enligt de uppgifter vi har kan spårvagnarna inte köra vid Glaspalatset ca kl. 16–21.

Då Mannerheimvägen är avstängd för spårvagnstrafik vid Glaspalatset måste spårvagnslinjerna köra enligt undantagsrutt via Hagnäs och Berghäll. Runebergsgatan är avstängd på grund av gatuarbeten och kan inte användas av spårvagnarna. Situationen i trafiken kan ändras fort, så det lönar sig att kontrollera aktuell information på hsl.fi eller i Reseplaneraren.

Vi beklagar besväret som situationen eventuellt orsakar.

Påverkan på spårvagnstrafiken

Demonstrationen orsakar avvikelser i spårvagnstrafiken för linjerna 1, 2, 4, 8 och 10. Syftet är att under demonstrationen kör linjerna 1 och 8 längs Helsingegatan till Operan, dvs. linjerna kör inte mot centrumet från Operan. Man kan ta sig till centrumet från Operan med de bussar som trafikerar Mannerheimvägen.

Linjerna 4 och 10 kör från Tölö tull till Hagnäs enligt rutten som linje 3 trafikerar, dvs. linjerna kör inte mot centrumet via Mannerheimvägen från Tölö tull. Vi rekommenderar att de som reser med spårvagn på Mannerheimvägen byter till buss vid Tölö tull eller Operan.

Påverkan på busstrafiken

Enligt de uppgifter vi har för tillfället kommer demonstrationen inte att påverka busstrafiken. Förseningar kan dock förekomma t.ex. för bussarna till och från Elielplatsen.